רבים מאתנו רוכשים בסופר באופן יום יומי עוף אבל לא ממש מודעים לסכנה שייתכן וכרוכה בכך. תביעת ענק שהוגשה נגד כמה מרשתות השיווק הגדולות בישראל חושפת שרבות מהן מוכרות עוף הנגוע בסלמונלה והן לא נדרשות להזהיר את הציבור מכך. בינתיים, המדינה ורשתות השיווק מטילות אחריות זו על זו.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"הסכנה של סלמונלה יכולה לפגוע בילדים שלי, ושזה צץ זה קצת הלחיץ אותי", אמר שי שולמן שתבע את רשתות השיווק לאחר שבדק כמה חיידקי סלמונלה יש באמת בעופות שנמכרים. הממצאים המטרידים חושפים כי 55% מהעופות שנקנו בשופרסל נמצאו נגועים בחיידק הסלמונלה, 50% מהעופות שנקנו ברשת יינות ביתן נמצאו נגועים וברמי לוי -27%.
"העוף המזוהם - מזהם את כל הסביבה שלו"
"העוף המזוהם כשאנו מכניסים אותו הביתה, הוא מזהם את כל הסביבה שלו", מסביר ד"ר מושיק רפאלוביץ' הרופא הווטרינרי הראשי של גוש דן. "ואז הזיהומים יכולים להגיע לירקות וללחם".
כבר לפני יותר משנתיים הודה הווטרינר הראשי של שופרסל במהל דיון בכנסת כי הרשתות מוכרות עופות נגועים. מבקר המדינה אף המליץ כי מן הראוי שמשרד החקלאות והבריאות יחויבו לסמן זאת על האריזות לצד הנחיות לטיפול.
למרות זאת בחוות הדעת שהוגשה מטעם המדינה לתביעה הייצוגית נכתב כי בשר עוף גולמי עשוי להכיל סלמונלה וכי משרד הבריאות מפרסם באופן קבוע כללים לטיפול בבשר העוף ונכון להיום לא חלה חובת סימון על האריזה.
מרשת יינות ביתן נמסר בתגובה: "הספקים של מוצרי העופות הינם האחראים הבלעדיים לעמידתם של המוצרים בכל התקנים הבריאותיים המחמירים ביותר, הם מציגים בפנינו את ההיתרים והאישורים המתאימים. הרשת מקפידה לקיים את כל הוראות חקיקת המזון הרלוונטית - התביעה צפויה להידחות על הסף".
מרשת שופרסל נמסר בתגובה: "מאחר שהתביעה עודנה תלויה ועמדת בביהמ"ש לא נוכל להתייחס אליה. רשת שופרסל פועלת על פי חוק וכפי שעולה מעמדת משרד הבריאות לא חלה כל חובה לשילוט או סימון המוצרים בנושא".