הפטריה ששווה יותר מ-100 דולר
בימים האלו הפטריות נמצאות בשיא פריחתן. ישראלים רבים יצאו אל השדות והיערות לחפש את הפטריות הטעימות, שלעיתים שוות לא מעט כסף. מה צריך לדעת, ממה צריך להיזהר ומה אפשר להכין מהשלל?
יותר מ-80 זנים של פטריות גדלות בארץ, והן מגיעות לשיא הפריחה שלהן בימים אלו. אפשר למצוא אותן בחורשות וביערות וגם בשדות פתוחים. כל מה שנדרש זה סבלנות, אבל גם ידע מוקדם: מה ניתן לאכול ומה לא?
החוק הראשון הוא "לא לזהות פטריות מהכתבה, אלא רק עם אדם שנמצא אתכם בשטח ומבין בזה", הזהירה אותנו לילך מוצפי הראל, מדריכת ליקוט. הפטריות היפות והמגוונות, הן כידוע, יכולות להיות גם מאוד מסוכנות. "לפטריות שונות רעלים שונים, וזה יכול להיות מבחילות - ועד מוות. מי שלא מכיר, שלא יגע".
מי שנחשבת למלכה של פטריות היער היא הגמצוץ, או מורל או מורצ'לה, ולמצוא אותה זו משימה קשה במיוחד. בעולם עורכים לכבודה פסטיבלים והיא נמכרת ביותר ממאה דולרים לקילוגרם. טעמה מעודן והיא מוגשת במסעדות יוקרה בעולם, וניתן למצוא אותה גם אצלנו.
