ברשות המים סיכמו השבוע בדאגה חודש פברואר שחון במיוחד: על פי הנתונים שפרסמה היום (שני) הרשות, פברואר 2017 שבר שיא שלילי של משקעים מאז החלו המדידות בשנות ה-20 של המאה הקודמת. על פי הנתונים, היעדר המשקעים ניכר בכל הארץ, כשבאגני החוף הסתכמו הכמויות בכ-50-60% מהממוצע. באגנים הצפוניים ניכר יובש קיצוני, כשכמויות המשקעים באגן כנרת הסתכמו בכ-10% בלבד מהממוצע החודשי.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
ברשות עדכנו כי זו השנה הרביעית ברציפות בה יש בצורת בצפון הארץ. "למרות המדיניות של הפסקה כמעט מוחלטת של השאיבה מהכנרת - מפלס הכנרת מצוי מתחת לקווים האדומים ואזור הצפון סובל ממחסור במים, הוא צפוי להחמיר בתקופת הקיץ הקרובה", נמסר מהרשות.
נתוני הרשות בנוגע למפלס המים בכינרת מדאגים למדי. בחודש פברואר עלה מפלס הכינרת ב-22 ס"מ בלבד, לעומת עלייה ממוצעת של 60 ס"מ על פי השנים הקודמות. "הימצאות מפלס הכינרת מתחת לקו האדום לקראת סיומה של עונת הגשמים הינו מצב חריג שלא אירע כבר כעשור", הוסיפו ברשות המים. "המפלס עלה ב-68 ס"מ בלבד, פחות מחצי מהממוצע".
"אין מים בנחלים ובתעלות"
לצד הירידה במפלס הכינרת, גם הספיקה בנהר הירדן ירדה משמעותית במהלך החודש. התייבשות משמעותית נרשמה גם באזור הדרום, כשמפלס ים המלח ירד במהלך חודש פברואר ב-6 ס"מ. בתקופה המקבילה אשתקד ירד המפלס ב-2 ס"מ בלבד.
במקביל מזהירים היום חקלאי הגליל כי ללא נקיטת פעולה דחופה של הממשלה, הם יאלצו לייבש אלפי דונם מטעי וגידולי שדה. "ללא נקיטת פעולות דחופות של הממשלה, תיגרם פגיעה בהיקף של עשרות מיליוני שקלים ב-150 אלף דונם מטעים וגידולי השדה, מפני שלא יהיו מים בפועל בנחלים ובתעלות, מציאות שעלולה לגרום לצורך לייבש אלפי דונם מטעים וגידולי שדה", כתב היום ראש המועצה האזורית גליל עליון גיורא זלץ במכתב דחוף לשר החקלאות אורי אריאל.