ליז לצד רופאיה לאחר הניתוח המוצלח
ליז לצד רופאיה לאחר הניתוח המוצלח|צילום:

בגיל 35 החלה ליז, אמא לשתי בנות צעירות, להשתעל ללא הפסקה ולאחר פרק זמן אף התקשתה לנשום באופן סדיר ונחלשה מאוד. היא נאלצה לעזוב את עבודתה ובשנה האחרונה היתה מאושפזת ומונשמת ועברה שתי החייאות. לרופאים היה ברור כי הפתרון היחיד למצבה הוא השתלת ריאות - אך תורם מתאים לא נמצא. כעת, 4 שנים לאחר שחלתה לראשונה, עברה ליז בהצלחה השתלת ריאות - בנסיבות נדירות.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

יומיים לפני חנוכה קיבלה אמא של ליז טלפון מבית חולים בילינסון, שנמצא תורם מתאים וההשתלה תחל תוך מספר שעות. בניתוח מסובך ומורכב השתילו מנתחי מערך לב וחזה בבילינסון ריאות בגופה של ליז. השבוע, לראשונה מזה כשנה, יצאה ליז מטיפול נמרץ, נגמלה מההנשמה והחלה נושמת בכוחות עצמה. בשנה החולפת , מאחר והונשמה, לא יכלה ליז הוציא קול ולדבר. השבוע היא אף החלה לדבר בקולה והתחילה ללכת.

"ניתוח ההשתלה ארך שעות ארוכות והיה מורכב מאוד", הסביר ד"ר מילטון סאוטה, מנהל מחלקת ניתוחי ריאות במערך ניתוחי לב וחזה בבילינסון. "ליז היתה מונשמת כשנה ולכן שרירי הנשימה שלה היו חלשים. מאחר והיא לא נשמה בכוחות עצמה במשך תקופה כה ארוכה נאלצנו להתמודד בניתוח עם מורכבות גדולה יותר מבניתוח השתלת ריאות רגיל".

פרופסור דן ערבות, מנהל מערך ניתוחי לב וחזה בבילינסון, הוסיף כי מדובר במקרה נדיר ביותר. "בעולם נעשו מספר השתלות ריאות בודדות בחולים שהונשמו לתקופה ארוכה", הסביר. "בישראל לא בוצעה השתלת ריאות באדם שהונשם לחודשים כה ארוכים. בגלל מורכבות המצב הרפואי של ליז, התמודד הצוות הרפואי עם סוגיות רפואיות מסובכות והשתלת הריאות מהקשות והארוכות שידענו. ואכן, אנו שמחים שהיא עברה אותה בשלום והיא מתאוששת במהירות".