שישה מקרי מוות שונים בקרב פעוטות תוך פחות משבוע, שלושה מקרים טרגיים התגלו היום: הבוקר (חמישי) נמצאה פעוטה ללא רוח חיים במודיעין עילית. גם בירושלים ובערערה הוזעקו צוותים רפואיים לפעוטות שנמצאו ללא הכרה. בשלושת המקרים נאלצו הצוותים הרפואיים לקבוע את מותם של הפעוטות, וההערכה הראשונית היא כי מדובר במוות בעריסה. במד"א הדגישו כי בארבעת הימים האחרונים מתו שישה פעוטות באופן דומה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הפעוטה נמצאה ללא רוח חיים בבית המשפחה ברחוב שאגת אריה במודיעין עילית: לאחר מאמצי החייאה נקבע מותה של הילדה בת חמשת החודשים. במקרה נוסף נמצא פעוט כבן שלושה חודשים ללא הכרה בבית המשפחה ברחוב יצחק טוניק בירושלים. הוא פונה תוך החייאה לבית החולים הדסה הר הצופים - שם נקבע מותו. סמוך לשעה 08:20 פעוט כבן שנה מערערה שבנגב פונה לבית החולים סורוקה ללא נשימה, ושם נקבע מותו.
בתחילת השבוע מתו שני פעוטות מבני ברק - ילדה כבת שנה ופעוטה כבת שלושה חודשים - ופעוטה בת שלושה חודשים מהכפר ביר הדאג' שבנגב. מנהל אגף רפואה במד"א, ד"ר רפי סטרוגו, אמר בעקבות רצף המקרים המצער: "תסמונת מוות בעריסה הינה הסיבה השכיחה ביותר לתמותת תינוקות עד גיל חצי שנה ושלפי הידוע אינם סובלים ממחלות. בתסמונת זו סיבת המוות איננה ידועה ולא ניתן למצוא סיבה ישירה למותו של התינוק הנגרמת ממחלה, חנק או חבלה והיא נותרת בגדר תעלומה".
איך למנוע מקרי מוות בעריסה?
לדברי ד"ר סטרוגו, "בעולם הרפואה לא באמת יודעים מה הגורם למוות בעריסה. ההגדרה למוות בעריסה היא מוות פתאומי של תינוק שהיה בריא לגמרי. ישנן הרבה מאוד תיאוריות שמנסות להסביר את התופעה, מרביתן קשורות בעיכוב התפתחות במרכז הנשימה במוח בשילוב גורמים סביבתיים. לכן ייתכן שאנו רואים צבר של מקרים בחורף, אז ישנו חימום יתר של התינוקות. אנחנו ממליצים לא לחמם את החדרים יותר מטמפרטורת של כ-24 מעלות, ולהלביש את התינוק בשתיים עד שלוש שכבות של ביגוד קל ומופרד זה מזה. ולכסות את התינוק בשמיכה קלה ולא בפוך כבד".
במד"א חידדו מספר המלצות, שעשויות להפחית באופן משמעותי את הסיכון למוות של תינוקות עד גיל שנה: להרחיק מתינוקות חפצים רכים, לא לכסותם בשמיכה כבדה ולהקפיד כי ראש התינוק לא מכוסה על מנת למנוע חנק, להימנע מעישון בקרבת תינוקות, להשכיבם לישון על הגב, לא להשכיבם באותה מיטה עם מבוגר מחשש שייפצעו, להלבישם בבגדים קלים ולא לחמם את החדר שבו ישן התינוק לטמפרטורה של מעל ל 24 מעלות.