אנשי "תנו לחיות לחיות" תיעדו ביישוב עלי שבמועצה האזורית מטה בנימין כלב שנלכד במלכודת רגל, הנחשבת כאכזרית במיוחד, במשך שעות ארוכות. כשבארגון פנו לאנשי המועצה, האחרונים טענו כי המלכודות השנויות במחלוקת - פוזרו למעשה על פי הנחיית משרד החקלאות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
במסגרת התיעוד המדובר, נראה כלב שנלכד באחת ממלכודות הרגל שככל הנראה פוזרו בשטחו של היישוב. לדברי הארגון, הכלב שהומת בהמשך, היה לכוד במשך שעות ארוכות לאחר שרגלו נשברה ואף סבל מכאבים עזים.
בעקבות התיעוד, פנו אנשי "תנו לחיות לחיות" למנהל השירותים הווטרינריים במועצה, ד"ר חובב שפירא, בכדי לברר את הנושא. לטענת אנשי הארגון, ד"ר שפירא אמר כי ההנחיה לעשות שימוש במלכודות הגיעה ממשרד החקלאות כחלק מפיילוט שהחל לאחרונה, ככל הנראה מאחורי גבם של הארגונים לשמירה על זכויות בעלי החיים.
"זו פשוט אכזריות לשמה", אמרה יעל ארקין, מנכ"לית "תנו לחיות לחיות". "מקומם שהדבר נעשה מבלי לעדכן אף אחד. כלבים שיילכדו בשעות הלילה או בסופי שבוע יגססו לאטם מבלי לקבל טיפול. המחשבה הזו מזעזעת אותי. אם הפיילוט לא יבוטל לאלתר נעתור לבג"צ".
"משרד החקלאות מפר את החוק"
השימוש במלכודת רגל נחשב לאכזרי במיוחד. מלכודת הברזל שנסגרת על רגלו של הכלב שנתקל בה, שוברת את רגלו של הכלב וגורמת לו ייסורים רבים.
הידיעה בדבר השימוש במלכודת במועצה האזורית מטה בנימין, הגיעה גם לידי ח"כ איציק שמולי (המחנה הציוני) העומד בראש השדולה למען בעלי החיים בכנסת. במהלך שיחתו עם וטרינר המועצה, התברר כי הנחיית משרד החקלאות תקפה כבר מחודש ינואר האחרון.
"נדהמנו לגלות שרגע לפני שהכנסת מציינת את יום זכויות בעלי החיים בכנסת מי שמפר את חוק צער בעלי חיים הוא משרד החקלאות בכבודו ובעצמו", אמר ח"כ שמולי. "מלכודות אלו מרסקות את הרגליים של בעלי החיים שנתפסים בהן והיו מקרים שהכלב מת בייסורים או שאכל את רגלו כדי להשתחרר. לא יאומן שמי שאמור להגן על בעלי החיים מקדם פיילוט שכזה".
"מלכודת מיוחדת שאינה מסוכנת"
מהמועצה האזורית מטה בנימין נמסר בתגובה: "היישוב עלי סובל מחדירת להקות כלבי בר המסכנים את בריאותם וביטחונם של תושבי היישוב ובעלי החיים המתגוררים בו. לאחר שנוסו ללא הצלחה ניסיונות לכידה באמצעי לכידה אחרים, החל ביצוע פיילוט מטעם משרד החקלאות בשיתוף המועצה בעזרת מלכודת רגל מיוחדת המצופה ברפידות גומי".
עוד הוסיפו במטה בנימין כי "המלכודות מוטמנות בקרקע ומוצבות מצלמות המתעדות תנועות בקרבתם וכן מפקח ווטרינרי הנמצא בכוננות במידה ויתקבל מידע שנלכדה חיה במלכודות. מלכודת ספציפית זו אינה פוצעת או גורמת נזק לרגל החיה ואף בדקנו אותה על ידי הכנסת היד שלנו פנימה לוודא שאינה פוגעת ברקמה. באירוע המדובר בו נלכד כלב הגיע המפקח של המועצה שהגיע למקום לאחר שסיים לטפל באירוע אחר, ולקח אותו לכלבייה - שם התברר כי הוא לא נפצע. אין ספק שהשימוש במלכודת עדיף על פני חץ מרדים מכוון שבמידה והכלב מתאים לאימוץ או שמדובר בכלב ביתי ניתן להחזירו לבעליו או למוסרו לאימוץ".
ממשרד החקלאות נמסר בתגובה: "משרד החקלאות רואה חשיבות רבה בכל הקשור לשמירה על רווחת בעלי חיים ופועל למניעת צער מיותר ולמציאת חלופות הומניות להתמודדות עם בעיה זו. יובהר כי הדרכים המקובלות כיום ללכידת כלבים שאינם ברי לכידה הן ביצוע ירי מבוקר ובמקרים חריגים פיזור רעל.
במשרד טענו כי בכדי למנוע המתה "המשרד בוחן שימוש בשיטות שונות לטיפול בתופעה בדרכי לכידה חדשות, בהן מלכודת הרגל הן מסוג חדש ומקובלות במדינות רבות בעולם ולוכדות את הכלב בצורה המצמצמת את הפגיעה בו על ידי מצלמה שמעבירה דיווח מיידי ישירות לרופא הווטרינר שמגיע למקום לאסוף את הכלב ומביאו לכלביה הרשותית. שיטה זו נבחנת כעת על כל היבטיה על ידי השירותים הווטרינריים. במקרים של תלונות נקודתיות משרד החקלאות יבחן את המקרה ולא ירתע מנקיטה באמצעים במידת הצורך".