דום לב אצל אנשים בשנות ה-40 לחייהם הוא נדיר באופן יחסי. מדובר בהפרעת קצב שבדרך כלל נגרמת עקב מחלה בעורקי הלב. "פעמים רבות לפני שהדום לב מתפתח, בדיעבד אנו מגלים שהיו סימנים אחרים כמו דפיקות לב מהירות, עילפון, וכאבים בחזה, בעיקר במקרים בהם הכאב ממושך" אומר פרופ' שלומי מטצקי, מנהל המחלקה לטיפול נמרץ לב בשיבא. "במקרים הללו חשוב להיות ערים לגוף ולהיבדק" מוסיף פרופ' מטצקי.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מה ניתן לעשות בכדי למנוע דום לב? "לשמור על אורח חיים בריא, פעילות גופנית מתונה, להימנע מהשמנת יתר ועישון" אומר פרופ' מטצקי. במקרה של דום לב, הדרך היחידה להציל חיים היא החייאה, עיסוי לב, אותה רצוי לבצע מהר ככל האפשר. סיכוי טוב יותר יקבל מי שיטופל באמצעות דפיברילטור (מפעם), מכשיר אוטומטי שנותן שוק חשמלי ומחזיר את הלב לפעילות סדירה. מחירו של מכשיר דפיברילטור עומד על כ-4,000 שקלים.
אילן מהרם ז"ל, אחיו של טל מהרם, מת לפני 16 שנה מדום לב פתאומי. טל מעיד על אחיו שהיה "מלא חיים, בריא ורזה" ומספר כי נפטר בלא כל סימנים מקדימים כשהיה בן 35 בלבד. מאז מנסה טל לעורר את המודעות לנושא. החקיקה המחייבת החזקה של מכשירי דפיברילטור אמנם עברה, אך ביצועה בפועל מתעכב.
ארז מוספי מאושפז כבר שבועיים במחלקה לטיפול נמרץ לב בבית החולים שיבא למרות שבריאותו נחשבת תקינה בדרך כלל, הוא מקפיד על קיום פעילות גופנית ואינו מעשן. מוספי סבל מאירוע לב פתאומי שטופל בזמן, אך יכול היה להיגמר באופן אחר. כך, אירוע שכזה יכול לקרות לכל אחד, והצבת הדפיברילטורים יכולה בהחלט להציל חיים.