בגלל יחסי אנוש לקויים: מנכ"ל משרד הבריאות החליט היום (רביעי) להיענות לבקשתו של מנהל בית החולים איכילוב בתל אביב ולהפסיק את צנתורי המוח בבית החולים בשל החשש לפגיעה במטופלים עקב יחסי אנוש בעייתיים של המצנתר הראשי.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מנהל בית החולים פנה בבקשה החריגה למנכ"ל משרד הבריאות לפני מספר חודשים וסיפר על יחסים אישיים ומקצועיים קשים בין המצנתר ד"ר שמעון מימון לבין רופאים שעובדים איתו וחברי הנהלת בית החולים. לטענת בית החולים, שניסה בעבר לפטר את מימון ונחסם על ידי בית הדין לעבודה, ד"ר מימון מסרב להגיע לצנתורים דחופים כשהוא בכוננות ומסרב לעבוד עם חלק מהרופאים ולהכשיר אותם כמצנתרים בעצמם. שני רופאים שאמורים היו לעבוד איתו וללמוד ממנו עזבו לבתי חולים אחרים.
"אווירה שעלולה לעלות בחיי אדם"
מימון נחשב לרופא מאוד בעייתי כבר שנים רבות בתחום יחסי האנוש. בשנת 2010 טענה משפחתה של נערה בת 15 שעברה אצלו הליך צנתור כי הוא התעלם מבעיות שצצו מיד אחרי ההליך, וכי כתוצאה מכך היא נותרה משותקת בחצי מגופה. כשפנו אליו בני המשפחה, לטענתם, הוא טרק להם את הטלפון.
"לאווירה הקיימת ביחסים האישיים והמקצועיים בין הנהלת המרכז ורופאיו לבין ד"ר מימון השפעה הרסנית שעלולה לסכן חיי מטופלים", נכתב בהחלטת משרד הבריאות. משמעות ההחלטה היא שחולים שצריכים לעבור צנתור מוח באיכילוב יועברו בניידת טיפול נמרץ לבילינסון או לתל השומר. משך זמן ההעברה הוא לפחות שעה, וגם דבר זה עלול לעלות בחיי אדם.
ד"ר מימון כיכב לפני חודש בתכנית "עובדה", כשהתראיין בפנים גלויות נגד הנהלת בית החולים איכילוב על רפואה לעשירים ורפואה ל-VIP.
צנתורי מוח נעשים במקרים של סתימה בכלי דם במוח עקב שבץ מוחי או מפרצת מוחית, שבהם טיפול תרופתי לא יכול לפתור את הבעיה. לכן צריך להיכנס לתוך המוח ולבצע צנתור, בדומה לצנתור בלב. מדובר בפעילות מאוד מורכבת ועדינה, ובישראל ישנם רק שבעה רופאים שיודעים לעשות את זה. ההליך נעשה רק בשישה מרכזי העל בישראל: באיכילוב, תל השומר, בילינסון, רמב"ם, הדסה וסורוקה. בכל אחד מששת בתי החולים האלה יש רק רופא אחד שמבצע את ההליך הזה.