אמנות שנויה במחלוקת: לתושבי חולון ציפתה היום הפתעה לא כל כך נעימה ברחובות העיר. תערוכת חוצות ובה מייצגים וכרזות המתארות את צה"ל כצבא אכזרי המאיים על ילדים, וביטויים נגד הציבור הישראלי, הסובל מפגיעת רקטות ללא התחשבות בתושבים הפלסטינים.
עוד בתערוכה נצפו כרזות נגד הגדר, המתארות את חובשי הכיפות כנהנים היחידים ממנה ואת צה"ל כצבא המפציץ גני ילדים. בעקבות המייצגים התקבלו תלונות רבות מעוברי אורח, שהזדעזעו מהקריאות הקשות. לאחר בדיקת תנועת "אם תרצו", התברר כי העומדים מאחורי היוזמה האמנותית הם "האגודה לזכויות האזרח בישראל", בשילוב עם מוזיאון העיצוב בחולון והמרכז הישראלי לאמנות דיגיטלית.
"אין צורך לציין כי כל מטרתה של תערוכה זו היא להמשיך את מסע הדמוניזציה של צה"ל וחייליו", כתב בתגובה לתערוכה עמית ברק, סמנכ"ל תנועת "אם תרצו". עוד הוא הוסיף כי מטרתו של המיצג הוא, "להכשיר את הקרקע עבור גורמים שונים בארץ ובעולם לרדיפה אחר קציני צה"ל במטרה להעמידם לדין".
"לפטר את האחראים"
נציגי התנועה פנו בעקבות המקרה לשר הפנים אלי ישי לנקוט צעדים נגד עיריית חולון, ולבדוק אם הוצאו כספי ציבור בכדי לממן את התערוכה, ובמידה וכן לפטר את העומדים מאחורי הדבר.
דוברת עיריית חולון מסרה בתגובה כי התערוכה מוצגת במסגרת ציון 60 שנה לארבע אמנות ז'נבה. "הכרזות המוצגות עוסקות במגוון רחב של נושאים, כאשר הן מציבות את השאלה, כיצד ראוי להתנהג בזמן מלחמה ומהו המסר של המשפט הבינלאומי בנושא", נמסר מהעירייה.
"שאלות אלה רלבנטיות יותר מכל בתקופה בה מוחזק גלעד שליט בשבי בתנאים המנוגדים לחלוטין את אמנת ז'נבה, כאשר בתערוכה יש גם התייחסות לעניינו של שליט. הכרזות בתערוכה הגיעו מצד אזרחים ואמנים, שנענו לפניית האגודה לזכויות האזרח להציע הצעות בנושא, והן משקפות קולות שונים ומגוונים באוכלוסייה הישראלית", נכתב בלשון התגובה.
עוד נכתב בתגובה כי,"יש להדגיש, כי כמו בכל תערוכה ופרוייקט אמנותי, גם כאן ניתן חופש היצירה והביטוי לאוצרי התערוכה ולאמנים המשתתפים בה. האגודה לזכויות האזרח בשיתוף עם המרכז לאמנות דיגיטלית ועיריית חולון מימנו במשותף את עלות הפקת התערוכה".