כניסתה של פייסבוק שינתה, במובנים רבים, את החיים של כולנו - אבל עבור ילידי 1962 שימשה הרשת החברתית פלטפורמה יוצאת דופן לחדש את הקשר אחד עם השני כדי לארגן מפגשים המוניים של החברים שהיו לספסל הלימודים, לרגל שנת היובל להולדתם. אילן לוקאץ', כתב חדשות 2 ויליד אותה השנה בעצמו, הצטרף למארגני "מסיבת חצי היובל" התל אביבית, נחשף להתרגשות ושמע איפה נמצאים הילדים שהתגייסו למלחמת לבנון הראשונה ופינו את ימית כיום.
המסיבה התל אביבית נערכה ביום ראשון האחרון, אבל עוד קודם לכן התקיימו אירועים דומים, בין היתר בחיפה, נתניה, כפר סבא ועוד. לאירוע המרגש, שהכנתו נמשכה חודשים, הגיעו אנשים מכל קצוות עולם. בהתאם לכך, הורגשה באוויר התרגשות רבה. מקרב האורחים הנרגשים בלט במיוחד הרצון המשותף של רבים לצאת לפסק זמן ממרוץ הקריירה שבו היו עסוקים בשנות ה-40 לחייהם: אחד, למשל, החליט ללמוד לנגן בחצוצרה בגיל 50, ואחר - עזב משרד עורכי דין שבו עבד לטובת הצטרפות לפוליטיקה.
מי שבעצמה החליפה קידומת רק לאחרונה היא מיקי חיימוביץ', עד לאחרונה מגישת המהדורה המרכזית של חדשות 10 - שהחליטה לחתום את שנות ה-40 לחייה בהתמודדות בטריאתלון. "יש משהו בגיל הזה שגורם לאנשים רצון להגיע להישג גופני או לעשות משהו אחר ממקומות אחרים בחיים, עבודה אחרת או שינוי. אצלי - שני הדברים השתלבו יחד", היא סיכמה בחיוך. "היה לי רצון לעשות משהו שאני ארגיש שהוא הישג, שאני אוכל להגיד שבגיל 40 עשיתי אותו".
פרצוף מוכר נוסף שבלט באירוע הוא זה של שלומי ברכה מ"משינה". לצידו, היו רבים שהתפעלו מחבורת הגולשים - אלו שהחלו לשחות בין הגלים יחד מגיל 12 ועד היום עושים זאת בצוותא בחוף הילטון שבתל אביב.
גם הבנות שגילמו תיכוניסטיות בפינות "על הברזלים" של "זהו זה" היו שם - אלו שלמדו יחד בתיכון "תלמה ילין" בגבעתיים – ואחר כך, שירתו בתיאטרון צה"ל. בתחילת שנות ה-80, באותה תכנית מיתולוגית, הן היו אלה שהציפו את הבעיות של בני הנוער. כיום הן התלוצצו יחדיו על השינויים שהביא עמו הגיל.