עם עד עכשיו נגן רחוב היה שם קוד לעולה קשיש שמנסה להרוויח קצת כסף, בשנים האחרונות הרחובות שלנו התחילו להתמלא באמנים צעירים, כמו בערים אחרות בעולם. עכשיו הגיע תור הנערים לכבוש את הרחובות ואת לב הקהל - במיוחד בחופש הגדול.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"חסכתי 20-25 אלף שקל מהנגינה ברחוב", מספר יונתן שועלי, רק בן 14. "גיטרת הבס זו הגיטרה הראשונה שקניתי מהכסף של הנגינה. הגיבסון, הגיטרה היקרה, היא מכסף של הבר מצווה ומעבודה".
"גיטרות, חצוצרות, פוסטרים - הכל מהנגינה ברחוב", מוסיף שועלי, שעולה על בגדי הופעה ויוצא לרחוב. "יש לי תחושה שיהיה חם אבל טוב היום". כבר מגיל 10 חורש יונתן את רחובות תל אביב - בהתחלה עם חצוצרה מול הבימה, אחר כך עם הרכב של חברים, ועכשיו הוא חולש על הפינה הכי חמה בעיר - דיזנגוף סנטר.
"המוזיקה מאחדת את כולם"
גם נעמי ואחינועם, בנות 17 מטבעון, עולות על אוטובוס בכל יום שלישי כבר ארבע שנים, אורזות תרמיל וגיטרה ונוסעות מטבעון לעיר הגדולה תל אביב. "המוזיקה מאחדת את כולם, כולם מתחברים לדבר הזה. אם אנחנו מסוגלות לתת את זה, זה הדבר הכי גדול שיש", מספרת נעמי צחור. "ברור שזה כיף כשהנרתיק מתמלא, אבל מספיק שבנאדם עומד ומקשיב לך באמת ואתה רואה שהוא נהנה. אנחנו יוצרות משהו", מוסיפה צחור.
"ראיתי אחרים שעושים את זה, אז רציתי גם לנסות", מספרת תכלת פרלמוטר בת ה-14, שמופיעה בשוק מחנה יהודה בירושלים. "היא יוצרת פה הרבה עניין, היא יכולה לסתום פה את הרחוב בימי שישי", מספר אחד הרוכלים בשוק. "חלק מהכסף אני תורמת לניצולי שואה, ואת השאר אני אוספת לעתיד", מספרת פרלמוטר, בזמן שאמה עושה קניות וגם משגיחה עליה.