30 שנה למותו של מלך המוזיקה המזרחית: גם עשרות שנים לאחר מותו הטרגי, עם קריירה קצרה של 7 שנים בסך הכל, זוהר ארגוב עדיין נחשב לפורץ דרך ולאיש ששינה את פני המוזיקה והחברה הישראלית. "הוא השפיע ברמה של יצחק רבין", מספר דני דותן - יוצר הסדרה "זוהר ארגוב - סוף עצוב וידוע מראש" שתשודר בקרוב בערוץ 8 ב-HOT. "לא רק שהוא הפך למיתוס, אלא שהוא הפך להיות חלק מהנשימה של המדינה. הוא שינה את הנשימה שהייתה שולטת בעבר", תיאר דותן את תפקידה ההיסטורי של הדמות. עם זאת, מעברו בולטים גם אירועים שנויים במחלוקת, כמו הרשעה באונס ושימוש בסמים, שמאפילים על היותו גיבור תרבות.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
סיפור הסינדרלה של זוהר ארגוב, החל עוד כזוהר עורקבי בצריף קטן בשיכון המזרח שבראשון לציון. זוהר ישן בחדר אחד, קטן ומוזנח, עם עוד 10 אחים. הוא גדל בצילו של אב אלכוהוליסט, עזב את בית הספר כבר בגיל 13, ובגיל 22 כבר הורשע באונס וישב במאסר. לאחר שהשתחרר, זוהר נסע במשך חודשים ברחבי הארץ להופעות עם כוכבי החתונות של אותה תקופה - ג'קי מקייטן ויהודה קיסר. שם, במקרה לגמרי, לקח את המיקרופון והחל לשיר. מאז, עלה והתקדם עד שהציב עצמו כזמר המזרחי הפופולרי ביותר בישראל, שמכר כמויות גדולות מאוד של קסטות.
למרות הצלחתו, תחנות המוזיקה הרשמיות ברדיו סרבו להשמיעו. במהלך שנותיו בפסגה, זוהר נאלץ להתמודד עם ממסד מזלזל ותדמית של מוזיקאי נחות המפיץ שירים בעלי מילים פשטניות. להיטיו לא השתלבו בטעם המוזיקלי של חלקים גדולים מהציבור הישראלי. נקודת המפנה הייתה כשזכה במקום הראשון בפסטיבל "מזמור לדוד", עם השיר "הפרח בגני". בפעם הראשונה, נחשף זוהר לעיני כל עם ישראל.
לצד ההצלחה הגדולה הגיעה גם ההתמכרות של זוהר לסמים קשים, הוא הסתבך בפלילים והקריירה המוזיקלית הלכה ודעכה. בתחילת חודש נובמבר 1989, בגיל 32, זוהר נעצר שוב על ידי המשטרה בחשד לניסיון אונס. שם, בתאו במעצר, התאבד בתלייה.
הקרב על הנצחתו של זוהר ארגוב נמשך עד היום. לצד ההצלחה והתפקיד החשוב בתרבות בישראל, זוהר היה נרקומן ואנס מורשע. כיום, אין רחובות שנקראו על שמו, וכל ניסיון להפוך אותו לגיבור תרבות נתקל בביקורת קשה. בין אם מצליחים להפריד בין חייו האישיים להישגיו המוזיקליים, דמותו של זוהר ארגוב תישאר, בעיני רבים, אחת המשפיעות והחשובות שהיו בישראל.