הגמר הגדול: בעוד כמה שעות זה קורה (צילום: פלוריאן וידר‎, חדשות)
אמנים מהעולם נגד ה-BDS|צילום: פלוריאן וידר‎, חדשות

"חרם הוא לא התשובה": שבועיים לפני האירוויזיון בתל אביב אנשי ציבור, מוזיקאים, שחקנים, מנכ"לים מפיקים, אקדמאים ועיתונאים מרחבי העולם קוראים להתעלם מהקריאות של תנועת ה-BDS שקוראת להחרים את הטקס. על המכתב חתומים יותר ממאה ידוענים בהם זוכת האירוויזיון לשעבר, קונצ'יטה, השחקן הבריטי סטפן פריי, שרון אוסבורן וסולן להקת "קיס".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בהצהרה נכתב: "אנחנו מאמינים שהמוזיקה היא השפה המשותפת שלנו, זו שמעבר לגבולות ומקבצת אנשים תחת קשר משותף". עוד נכתב כי הניסיונות לפגוע בקיום האירוויזיון בתל אביב חותרים תחת יעודה של התחרות שמטרתה קירוב ואיחוד בין בני אדם. "בעוד שאנו חלוקים בדעתנו בנוגע לפתרון הסכסוך, כולנו מסכימים שחרם הוא לא התשובה" הוסיפו.

"החרם הופך את המוזיקה מכלי אחדות לנשק"|צילום: רויטרס, חדשות


"אנו מאמינים שאיחוד האירועים, כגון תחרויות השירה, הוא חיוני כדי לסייע לגשר על המחלוקות התרבותיות שלנו ולהביא אנשים מכל הרקע יחד באמצעות אהבתם המשותפת למוסיקה", כתבו האמנים. עוד הוסיפו במכתב כי הקריאות לחרם חותרות תחת רוח התחרות ו"הופכות אותה מכלי אחדות לנשק של חלוקה".

עוד נכתב בהצהרה כי "תחרות האירוויזיון השנתית מגלמת את הכוח המאחד - מדי שנה, מיליוני אנשים ברחבי אירופה ובעולם כולו מתאספים יחד בהצגה מסיבית של חילופי תרבות וחגיגה של מוזיקה". לסיום קראו האומנים לכל חבריהם ברחבי העולם להביע את תמיכתם בקיום האירוויזיון בתל-אביב.

המכתב הוא יוזמה של "הקהילה למען השלום" (CCFP). ארי אינגל, מנהל ה-CCFP, אמר: "השנה, כ -200 מיליון בני אדם יראו, ישתתפו בתחרות האירוויזיון ויחגגו את המוזיקה ואת מגוון התרבויות השונות". עוד הוסיף אינגל כי חברי תעשיית הבידור שחתמו על ההצהרה מאמינים כולם "בבניית גשרים באמצעות מוזיקה ואמנות כאמצעי להשגת הבנה ושלום באזור".

בתחילת החודש ההכרזה הרשמית על הופעתה של מדונה בגמר האירוויזיון גרמה לסערה סביבה ברשת. לצד תומכי תנועות החרם על מדינת ישראל, היו גם מעריצים של מלכת הפופ שהתנגדו למהלך וקראו לה לבטל את השתתפותה באירוע.