להקת שלוה חדרה לתודעה הציבורית רק בדצמבר האחרון כשהשתתפה בתחרות "הכוכב הבא לאירוויזיון", ותוך זמן קצר כבשה את לבבות השופטים והצופים ואף העפילה לגמר. כעת, לאחר שהוסיפה לרזומה גם כמה שיתופי פעולה עם אומנים בולטים, היא לוקחת זינוק נוסף קדימה ומשחררת הבוקר (שני) את הסינגל הראשון שלה: "הדלת תהיה פתוחה", שנכתב יחד עם אמיר דדון וירון ברובינסקי, בשיתוף בנק הפועלים והחברה למתנ"סים. אך האזנה לסינגל היא לא דבר פשוט: לחיצה על הלינק לשיר שמופץ ברשת תוביל ב-90% מהמקרים ל... שתיקה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
לא מדובר בתקלה טכנית, אלא במיזם חברתי עליו החליטה הלהקה. שלשום פורסם סקר שבוצע עבור החברה למתנ"סים, וקובע כי לכ-90% מההורים הפריע במידה כלשהי שילדם ישתתף בפעילויות חברתיות מסוימות ביחד עם ילדים עם מוגבלויות. משכך, החליטו בלהקה לנקוט תעלול טכנולוגי בסרטון של השיר. המשמעות, היא שרק אחד מעשרה אנשים יוכל באמת לצפות ולשמוע את הקליפ - כשיעור האנשים שהגיבו בחיוב לשילוב בעלי מוגבלויות.
כל חברי הלהקה החלו לעסוק במוזיקה מגיל צעיר במסגרות שונות, והיא סייעה להם להתמודד עם הקשיים שמערימים החיים עם מוגבלות. כך, למשל, דינה סמטה, סולנית הלהקה שהתעוורה ביום אחד כשהייתה צעירה, סיפרה בעבר כי התמודדה עם הבדידות כילדה באמצעות המוזיקה. חברים אחרים בלהקה אף התחילו את דרכם בפעילויות של עמותת "שלוה", וסללו דרך אותן פעילויות העשרה את דרכם המוזיקלית.
על מנת להדגיש את חשיבות השתתפותם של ילדים בעלי מוגבלויות בפעילויות מסוג זה, וכדי להמחיש לציבור את מה שהוא מאבד כשהוא מסרב לשלב אותם, הוחלט לנקוט במהלך המתוחכם. יוזמי המהלך החברתי קוראים לציבור הרחב להצטרף לחתימה על האמנה החברתית הקוראת לשילובם של אנשים עם מוגבלות במסגרות משותפות בקהילה. לאחר החתימה על האמנה ברשת ניתן יהיה לצפות בקליפ באופן חופשי.
"אני מתרגשת בטירוף", הודתה סמטה באירוע השקת הסינגל. "כשאתה מגיע לנקודה מסוימת שבה אתה יכול להראות משהו שאתה מביא מעצמך החוצה - זה מדהים. אמנם לא נתחרה באירוויזיון, אבל אנחנו מופיעים בקטע האמנותי בחצי הגמר. זה כן קצת מבאס, אבל אני לא מתחרטת לרגע על ההחלטה שלנו לא להופיע, כי אנחנו כן מגיעים מביאים את המסר שלנו על הבמה הזאת".
הסולנית הנוספת בלהקה, ענהאל כליפה, מתרגשת גם היא. "לא ציפיתי להתרגש ככה בחיים", היא אומרת. לדבריה, חששה תחילה מהקונספט שבבסיס הקליפ: "זה שתשעה מתוך עשרה לא יראו זה מסר מאוד יפה, אבל בהתחלה זה מאוד קשה ומכעיס, ופחדתי שיכעיס אחרים – אבל זה אמור להכעיס. לכן אנחנו פה, להעביר את המסר".
"לראשונה כתבתי מנגינה שמחה וחשבתי על המסר שאני רוצה להעביר - וזה הביא אותי ללהקת שלוה", שיתף דדון. "כשהגעתי לעבוד איתם פגשתי חבורה של מוזיקאים מקצועיים לחלוטין ומוכשרים באמת, שיכולים להביא טוב עם השיר הזה ולהביע את המסר שרציתי. עבדתי על הטקסט יחד עם הלהקה במין 'פינג פונג' כזה, ובסוף יצא טקסט שלם וטוב. אני מתרגש מאוד עכשיו, עפתי על הביצוע וחשבתי שהיה כיף גדול. התקווה שלי היא שהמסר שלנו של שוויון יחלחל".
באירוע שהתקיים בבנק הפועלים השתתפו נציב שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים מר אברמי טורם וארגונים חברתיים וביניהם נגישות ישראל, וראייטי, אקים, סיכוי שווה, המרכז לעיוור, קשר – הבית של המשפחות המיוחדות, הכפר השיקומי עלה נגב- נחלת ערן, אתגרים, כנפיים של קרמבו, גדולים מהמדים, בקול, בית הגלגלים, איזי שפירא, 6 degrees, ג'וינט, אלו"ט, איל"ן, אנוש, הועד הפראלימיפי, והמרכז לכלבי נחיה.