הקאמרי, היום (צילום: החדשות)
הקאמרי, היום|צילום: החדשות

טקס האשכבה של השחקן עודד תאומי החל היום (ראשון) בתיאטרון הקאמרי, שם הוצב ארונו. מהקאמרי ממשיך ארונו של תאומי לבית העלמין ירקון, שם תיערך הלווייתו בשעה 16:30.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות 

"הוא היה מודל של שחקן אמן, שחקר ביצירתו את טבע האדם", ספד לו ראש עיריית תל אביב-יפו, רון חולדאי. "כולנו זכינו ליהנות ממצאי מחקריו המרתקים. יהי זכרו ברוך".

חברת הכנסת מרב מיכאלי (העבודה), שתאומי גילם את סבה, ישראל קסטנר, בהצגה "קסטנר", ספדה לו גם היא. "אמא שלי אמרה שכשראתה את עודד תאומי בתפקיד אבא שלה, נעתקה נשימתה", שיתפה. "הוא אמר בריאיון: 'הקדשתי את כל שנותיי על הבמה לאתגר עצום: לפענח את טבע האדם לעומקו באמצעות הבמה'. המקרה של קסטנר הוא אחד המקרים שמדגימים עד כמה הצליח בכך. הוא מתנה גדולה לתרבות העברית והישראלית. איש יקר וחם, עם חיוך מהמם וכשרון ענק. יהי זכרו ברוך".

תאומי הלך לעולמו בגיל 81 בלילה שבין יום חמישי לשישי כתוצאה מדום לב בשינה. תאומי שימש כמרצה בחוג לתיאטרון של אוניברסיטת תל אביב. תאומי הותיר אחריו שתי בנות ושני נכדים. בשנת 2008, תאומי זכה בפרס רוזנבלום לאמנויות הבמה על מפעל חיים ובשנת 2010 זכה בפרס התיאטרון הישראלי על מפעל חייו.

ישיר: טקס האשכבה של עודד תאומי (צילום: החדשות)
פרידה מעודד תאומי ז"ל|צילום: החדשות

תאומי נולד בתל אביב וסיים את לימודיו התיכוניים בגימנסיה הרצליה. הוא דור שני לבמת התיאטרון: אביו, מאיר תאומי, היה שחקן תיאטרון "האוהל" ודודו, יעקב טימן, היה שחקן תיאטרון "המטאטא". טימן אף דאג לשבץ את עודד אחיינו בתפקידי ילד בהצגות התיאטרון. עודד תאומי שרת בלהקת פיקוד המרכז, ובשנת 1958 הצטרף לתיאטרון הקאמרי וגילם מאז עשרות תפקידים, רובם ב"קאמרי" אך גם בתיאטרון הבימה, בתיאטרון האוהל ובבית ליסין.

בראשית שנות השבעים השתתף גם בשני מופעים לילדים: במופע עם נעמי שמר שנקרא "נעמי שמר שרה לילדים ועודד תאומי עושה להם הצגות" (שם ביצע לראשונה את השיר "אלף בית") ולאחר מכן במופע עם חוה אלברשטיין בשם "חוה ועודד בארץ הקסמים". שני המופעים הועלו על גבי תקליטים. במהלך שנות השבעים העלה תאומי שלוש הצגות יחיד פרי עטו שעסקו בספיריטואליזם - "מעל ומעבר", "אותות ומופתים" ו"על החיים ועל המוות"‏.

_OBJ

תאומי שיחק בכמה סרטי קולנוע ישראלים, בהם "הם היו עשרה", "חבורה שכזאת", "תעלת בלאומילך", "מרגו שלי", "מבצע יונתן" ו"סוף שבוע בגליל". הוא שיחק בסדרת הטלוויזיה הישראלית "כתב פלילי". גילם בפרק "מסדר הזיהוי" מתוך הסדרה "סיפורים לשעת לילה מאוחרת" אדם הניקלע במקרה למסדר זיהוי משטרתי ומואשם ברצח. השתתף בדרמות הטלוויזיה האמריקאיות "סיפורו של דוד" (1976), ו"אישה ושמה גולדה" (1982), בשנת 1996 שיחק תאומי את תפקיד המנצח וילהלם פורטוונגלר שנחשד בקשרים עם המפלגה הנאצית ההצגה הוצגה בתיאטרון הקאמרי עם נתן דטנר. והופיע בתפקידים קטנים בסרטים האמריקאיים "The Long Shadow" מ-1992, "קוד אומגה" (1999) ו"מינכן" (2005).