מאז ומתמיד ישראל הרצל, אחיינו מדרגה רביעית של חוזה המדינה, בנימין זאב הרצל, ראה בייחוסו המשפחתי מקור לגאווה. הרצל אשר היה איש הייטק בעברו, החל לסבול מהתדרדרות בראייה ולכן הוא פרש מעבודתו ומצא נחמה בעבודה חדשה - יצירה אומנותית ממוחשבת של חוזה המדינה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לפייסבוק של החדשות
"האמנות הדיגיטלית מבטאת עבורי גם את ההרמוניה וגם את הניגודים", אומר הרצל. "כשאני מצייר מול המחשב, יש לי מגוון אפשרויות אינסופי של צורות, צבעים וטקסטורות שעוזרים לי להחזיר את אהבת האמנות לקהל".
תחילה החל הרצל ללמוד את מלאכת היצירה ולאחר שנים של צבירת ניסיון, החליט לחבר בין העניין המתפתח שלו ביצירת אמנות בעזרת תוכנות מחשב, לבין העניין הכמעט אובססיבי שלו בקרוב משפחתו - חוזה המדינה.
"אחד הביוגרפים הראשונים של הרצל, עמוס אילון, כתב כבר בשנות השמונים שלא רחוק היום שבו הרצל יהיה רק שם של רחוב. ההבנה הזאת, היא שגרמה לי להחליט שאני רוצה להתחיל לצייר אותו".
תערוכת "הרצל מצייר את הרצל" הופקה בשיתוף משרד החוץ, "התערוכה הנוכחית ייחודית בכך שהוקדשה לאישיות אחת", אמר מנכ"ל משרד החוץ יובל רותם. "לאחר שהוצגה בהצלחה רבה במשך שלושה חודשים במוזיאון הרצל, נייד אותה משרד החוץ לווינה ולבאזל לציון 120 לקונגרס הציוני הראשון".
התערוכה הזו, שהוצגה בגלריות ברחבי הארץ ובעולם, תוצב בסוף השבוע הקרוב בבית האמנים בכפר סבא, אך הרצל לא מסתפק בזה: בימים אלו הוא שוקד על יצירת סדרות ציורים נוספות שמספרות את סיפורם של מנהיגים ציוניים רבים אחרים.