הפסיקה התקדימית של בית המשפט בקלן שבגרמניה נגד קיום טקס ברית המילה מעוררת סערה בקרב היהודים ברחבי העולם: בפסיקתו קבע בית המשפט הגרמני כי ברית המילה היא התערבות לא ראויה בגופו של היילוד ובבריאותו, קביעה שמעמידה בספק את המשך קיום ההליך במדינה.
בריאיון לרשת ב' העריך הבוקר יושב ראש הכנסת ראובן (רובי) ריבלין כי הפרלמנט בגרמניה ייאלץ לומר את דברו בעקבות החלטת בית המשפט המחוזי אתמול, לפיה שלום הילד גובר על חופש הדת של ההורים. פסק הדין ניתן בקלן בעניינו של תינוק מוסלמי שנפגע בניתוח מילה והובהל לחדר מיון לאחר שדימם במשך יומיים.
לדברי יו"ר הכנסת, הפרלמנט בברלין מבין את ההשלכות של הפסיקה. "האמירה שאדם אינו יכול לקיים את דתו סותרת כל חוקה באשר תהיה", אמר ריבלין. "בית המשפט רשאי לחוות את דעתו אך בדמוקרטיה פרלמנטרית - חובתו של המחוקק לקבוע".
הפסיקה, שהשלכותיה עלולות להיות מרחיקות לכת בגרמניה, ואולי אף ברחבי אירופה כולה, מעוררת דאגה רבה גם בקרב ארגונים יהודים ומוסלמים כאחד. הרב אריה גולדברג, סמנכ"ל מרכז רבני אירופה אמר כי "ההחלטה מנוגדת לכתב זכויות האדם של האיחוד האירופי אליו מחויבת מערכת המשפט בגרמניה, ופוגעת בזכות היסוד לפולחן בחוקת גרמניה".
"הפסיקה משוללת כל יסוד רפואי ובוודאי שהיא מנוגדת לחוקי הדת היהודית והן לדת האסלם", הוסיף הרב. "מיליונים רבים של ילדים יהודים ומוסלמים עוברים את טקס המילה וגדלים להיות אנשים בריאים בגופם ובנפשם".