אחוז ההוצאה לחינוך בישראל ביחס לתוצר המקומי הגולמי הוא בין גבוהים במדינות ה-OECD - כך עולה מנתונים שפרסמה היום (ה') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. מהדוח עולה כי ההוצאה הלאומית לחינוך ב-2010 הגיעה ל-7.4% מהתוצר הגולמי.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
במדינות ה-OECD עומדת ההשקעה במוסדות החינוך על 6.5% מהתמ"ג. באופן מפתיע ישראל קרובה יותר בהוצאות על החינוך לארה"ב - שם 7.3% מהתוצר הגולמי המקומי מושקעים במוסדות החינוכיים.
בדוח מצויין עוד, כי יש לקחת בחשבון שאחוז הצעירים בישראל גבוה מזה שבארצות האחרות החברות ב-OECD. כך נוצר מצב בישראל בו בעוד אחוז התושבים שעובדים ויכולים לממן את החינוך קטן יחסית, אחוז התלמידים גבוה יחסית.
על מוסדות של חינוך יסודי על-יסודי ומכינות קדם אקמיות מוציאים בישראל 4.3% מהתמ"ג, בהשוואה ל-3.8% בשאר מדינות ה-OECD. לעומת זאת בהוצאה על מוסדות על-תיכוניים ובמוסדות להשכלה גבוהה משקיעים בישראל פחות. 1.7% מהתוצר הגולמי מושקע בהשכלה הגבוהה, זאת לעומת 2.1% במדינות האחרות.
עוד מראים הנתונים, כי עלות לימודיו של סטודנט במוסדות העל-תיכוניים ולהשכלה גבוהה בישראל היתה ב-2010 קרובה לפי שתיים, מעלות הלימודים של סטודנט באותם מוסדות במדינות ה-OECD, ארה"ב ושוודיה.