התמונות בהן נראות נשים מכוסות בבדים כהים ואטומים מכף רגל ועד ראש הן כבר לא תופעה חדשה ברחוב החרדי. אבל שורה של עדויות על אורח חיים תימהוני שמקיימת אותה קבוצה, הצליחה להזעיק חזית אחידה של גורמים רבניים, מזרמים שונים, לצאת נגד התופעה.
"הרעלה זו המצאה, לא מדובר כאן בדרך אבותינו או אימותינו הצדקניות. לא מדובר כאן בהתנהגות שהייתה קיימת בעבר. יש כאלה שמעתיקים ואחרים שמנסים לשכלל את ההעתקה", אומר הרב אברהם יוסף, רבה של העיר חולון. הרב יוסף אף הכחיש את הדברים שיוחסו לרב עובדיה יוסף כאילו הוא מצדיק את ההתנהגות הזו. "זו לא דרך להתנהג", הגדיר הרב עובדיה את התופעה.
"להעביר מסר חד"
לדעתו של הרב יוסף הצטרף גם שמואל פפנהיים, מדוברי העדה החרדית. "כאשר יושבים חברי הבד"ץ, הגוף הכי שמרני בציבור החרדי בעולם ואומרים כאן שלא מדובר במעשי הלכה - זה מסר חד. אם לא נעשה צעד דרסטי לגמור את התופעה, זה עלול להיפתח", הוסיף פפנהיים בדאגה.
באחרונה יצא הבד"ץ נגד התופעה במכתב חריף שהפיץ, ובעקבותיו אף יצאו מאות חרדים להפגין מול מי שנחשב לתומך בסטנדרטים המחמירים, הרב רומפלר. אבל עתה ידוע כי בנוסף לבד"ץ, ישנם שותפים מפתיעים לא פחות שיצאו נגד התופעה - ארגונים פמיניסטיים.
אמנם אין הרבה במשותף בין הציבור החרדי לארגונים הללו, אך אולי פעולה בשני הערוצים הללו תביא למיגור התופעה.