ראשי המכללות הטכנולוגיות מחריפים את מחאתם בשל היעדר תקציבים. כשבוע לאחר שהקימו מאהל מחאה מול משכן הכנסת, החליטו ראשי המכללות להחריף את המאבק ולהשבית את הלימודים הבוקר (א'), בטענה לאפליה בתקצוב לימודי ההנדסאים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
במסגרת המחאה יושבתו 53 מכללות ברחבי הארץ, שבהן לומדים כ-22 אלף סטודנטים. מחאת בעלי המכללות החלה בשבוע שעבר, עם פתיחת מושב החורף של הכנסת, בהקמת מאהל ובשביתת רעב בת שלושה ימים של מנהלי המכללות.
"לא ייתכן שההנדסאים לא מתוקצבים במדינת ישראל במשך 30 שנה", אמר לחדשות 2 Online גורם במאבק המכללות שלאחרונה דחו את הצעת האוצר ומשרד הכלכלה בטענה כי התוספת התקציבית שהציעו - אינה מספקת. "אני דורשים רפורמה מקיפה וכן תקציב חירום של 80 מיליון שקלים בשנה הקרובה, או תקציב של 140 מיליון שקלים שייפרס לחמש שנים".
"בשורת איוב למדינת ישראל"
במכתב מטעם המכללות הטכנולוגיות שנשלח לכל הסטודנטים להנדסה נכתב: "זה זמן רב שאנו נאבקים בכדי לקיים הכשרת הנדסאים ראויה. התעשייה משוועת להנדסאים, הצורך הוא אדיר והתרומה שלהם לכלכלה עצומה. יחד עם זאת, במשל שנים קיימת אפליה שיטתית בתקצוב".
"במשך שלושה ימים כל מנהלי המכללות הטכנולוגיות שבתו רעב, אך זה לא הספיק כדי לאותת לשרים להגיע להסדר", אמרה יו"ר פורום המכללות הטכנולוגיות, ד"ר יוכבד פנחסי אדיב. "לא נותרה ברירה אלא להשבית את הלימודים. עצוב שמנכ"לים של מכללות מגנים בגופם על ההשכלה ועל עתיד המשק בישראל. זוהי בשורת איוב למדינה".
מנהלי המכללות הטכנולוגיות קיבלו חיזוק גם מהתאחדות הסטודנטית הארצית. "המאבק להצלת ההשכלה הטכנולוגית הוא צודק וחשוב", אמר יו"ר ההתאחדות אורי רשטיק. "הסטודנטים יצטרפו לשביתה ולא יגיעו לספסל הלימודים החל מיום א'. לא ניתן לאפליה כלפי הסטודנטים במוסדות הטכנולוגיים להימשך. ניאבק לצד ראשי המכללות עד לפתרון המשבר".
על אף השביתה המתוכננת, הלימודים במכללות הטכנולוגיות ברשת "אורט" צפויים להתקיים כרגיל. יחד עם זאת, התאחדות הסטודנטים שהודיעה כי תגבה העיצומים, קראה לתלמידים להצטרף למחאת ראשי המכללות ולא להתייצב ללימודים.