לא קל להיות היום הורה לילד עם הפרעות קשב וריכוז - יש אינסוף מידע ומחקרים בנושא, ולכל אחד יש גם דעה בעניין. יש הטוענים כי עלולות להיות תופעות לוואי של עיכוב גדילה ואולי אפילו החמרה של הפרעת הקשב והריכוז.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"אני שומעת שאומרים להורים רבים שלתת תרופה זה הפתרון הקל, אני לא מכירה הורה אחד שקל לו לתת את התרופה הזאת לילד שלו", הסבירה ד"ר איריס מנור, מנהלת היחידה להפרעות קשב וריכוז בביה"ח גהה ובקופ"ח כללית. "לכל דבר יש מחיר, וגם ללא לטפל יש מחיר שמתבטא הרבה פעמים בהאטה בהתפתחות, פגיעה בדימוי העצמי, עלולה להיות פגיעה חברתית - כל מיני פגיעות שהן לא נראות לעין באופן מידי אך עם השנים הן מתחילות להצטבר".
בבית משפחת חן בחולון הריטלין נקרא "ויטמין". אלונה לא רוצה לתת לבנה את התחושה שיש איתו איזושהי בעיה. הכל התחיל בכיתה א', אחרי תלונות חוזרות ונשנות של המורים, שלו אובחן כסובל מהפרעות כשל וריכוז. במשך שנתיים היא ניסתה הכל, רק לא לתת לו את הכדור.
"אני לא שלמה לתת לילד שלי ריטלין"
"ניסינו רכיבה טיפולית, טיפול פסיכולוגי, ריכוזית שזה טיפול טבעי. רשמנו אותו לחוגים כמו קפוארה וכדורגל כדי שיוציא מרץ", סיפרה אלונה חן. "אני לא שלמה עם זה, קשה לי. כל הזדמנות שיש לי לא לתת אני לא נותנת לו את זה כי כשאני יודעת שאני צריכה לתת לו את זה בבוקר, הלילה שלי הוא לא לילה".
פעם זה היה יותר פשוט, רופא הורה וילד בחדר סגור, אבל היום המידע מציף את ההורים מכל עבר - רופאים שמתנגדים ללקיחת כדורים פסיכיאטריים בכלל וריטלין בפרט, טיפולים אלטרנטיביים ושימוש בטכנולוגיה רפואית בכדי לטפל בבעיה הפיזיולוגית - כולם מוצעים להורים ולילדים המבולבלים.
אין תשובה אחת לגבי מה נכון לעשות, האם נכון או לא נכון לתת ריטלין. כל אחד והתשובה שלו, כל ילד ומה שנכון עבורו. בסופו של דבר מדובר במסע ארוך ומעייף, שכולל אבחון מקצועי ונכון, איתור התרופה הנכונה ומציאת המינון הנכון.