עונת הבגרויות יוצאת לדרך: היום (ה') ייגשו תלמידי המחשבים ברחבי הארץ לבחינת הבגרות במדעי המחשב - הבחינה הראשונה בעונת הבגרויות הנוכחית. בשיחה עם חדשות 2 Online סיפרו כמה מהנבחנים הנרגשים על ההכנות, הלימודים והניסיון לשמור על ריכוז בעידן הפייסבוק.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
רק בתחילת חודש אפריל פרסם משרד החינוך את לוח הבחינות הסופי, שצומצם מ-34 ימי בחינה פזורים במהלך חודשיים וחצי ל-20 ימים. בנוסף נקבע יום בחינה אחד לכל מקצוע וימי שני וחמישי נקבעו כימי בחינה.
לעיון בלוח הבגרויות הסופי - לחצו כאן
"הודיעו לנו את הקדמת מועד הבחינה מאוחר יחסית", סיפרה ליאל לוי, תלמידה במגמת מדעי המחשב בבית הספר התיכון עין כרם בירושלים. "כמות החומר לא פחתה והמורה לא הספיק להעביר את כולו, אבל עשינו תגבורים ואני בסך הכל מרגישה מוכנה לבחינה".
למרות שתלמידים רבים קובעים קבוצות למידה דרך הרשתות החברתיות, לוי מספרת כי מבחינתה הפייסבוק הוא בעיקר מקור להסחות דעת. "מישהו שולח הודעה אז חייבים לענות. אני אוהבת להיות בפייסבוק וזה מקשה".
הפייסבוק מסיח את הדעת
גם אור מסינג, תלמיד בבית הספר ברנקו וייס בבית חשמונאי שבשפלה, מספר על הלחץ בעקבות הקדמת הבחינה. "הודיעו לנו שהבחינה הוקדמה בחודש אך לא הספקנו ללמוד את כל החומר בשיעורים הסטנדרטיים", סיפר. "קיבלנו שיעורי העשרה ואנחנו מנסים ללמוד לבד".
אור, שלומד במגמת מדעי המחשב, מספר כי אינו מסוגל להתנתק מהרשתות החברתיות בזמן הלימודים. "מדי פעם אתה מקבל הודעה והראש מאבד ריכוז", הוא אומר. "אני מנסה להתנתק אבל פתאום אני מקבל התראה, מה שגורם לי לעזוב את הלימודים. אני נכנס לאייפון 'רק לשנייה', אבל זה יכול לקחת שעות".
טל פדידה, שלומדת בבית הספר ש"י עגנון בנתניה, אומרת כי הקדמת הבחינה שיבשה את סדר הלימודים גם עבור המורים. "היינו מוכנים נפשית לתאריך מסוים וההודעה על ההקדמה באה כמו 'בום'", סיפרה. "למזלנו בית הספר נתן לנו 12 שעות תגבורים, אבל אני נאלצת גם לקחת שיעורים פרטיים בשביל להספיק את כל החומר".
ומה יעשו התלמידים בתום הבחינה? כל השלושה סיפרו כי מיד לאחר שיגישו את הטופס, בכוונתם לחגוג עם חבריהם בחוף הים - לכבוד פתיחת עונת הרחצה הרשמית.
בהכנת הכתבה השתתף נטע יערי.