ברקע הביקורות על זכייתם של הפרופסורים אריה ורשל ומייקל לויט בפרס נובל המכובד, הבהיר נשיא מכון ויצמן פרופ' דניאל זייפמן כי קיים קושי להתגבר על בריחת המוחות מישראל. "מדברים על השבת המוחות, אך לא על החזקתם כאן", אמר זייפמן.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בריאיון מיוחד לחדשות 2 הודה פרופ' זייפמן כי בהודעה על זכייתם של השניים קיימת שמחה המהולה במעט תחושת החמצה, הקשורה בוויתור על החוקרים הישראלים. "צריך לשמוח, כי אחרי הכל מדובר בחוקרים שהחלו כאן את דרכם. חשוב לזכור שפרס נובל היה ויישאר כפרס אישי והוא אינו ניתן למוסד. אין ספק שיש תחושת החמצה, אך צריך להתמודד עמה", הסביר.
בהמשך ציין כי על אף "הפספוס", ישראל יכולה להתגאות במספר הישגים רב מיוחד. "אין ספק שנעשות טעויות רבות בדרך, אבל זה חלק מהעניין. החיים אינם רצופי הצלחות", אמר זייפמן. הוא התייחס לטענות לפיהן פרופ' לויט ביקש לקבל קביעות בעבר והבהיר - "טעויות מסוג זה נעשות גם היום על ידי כל מוסד".
"עלות מדען: מליון דולר וחצי"
בהמשך דבריו התייחס זייפמן לסוגית בריחת המוחות מישראל. "עלותו של כל מדען כזה בממוצע היא כמליון דולר וחצי, ללא חישוב המשכורות לאורך השנים. כולם מדברים על החזרת המוחות לישראל, אבל אף אחד לא מדבר על האופן שבו יש להחזיק אותם כאן. אם חושבים להביא במאה אלף דולר מדען לישראל, הרי שזה מגוחך." הסביר זייפמן
"התנאים והמשכורות יותר טובים וקשה לשמור על החוקרים הטובים כאן", נימק זייפמן. "יש כאן מלחמה, עד כה לא הפסדנו הרבה כי יש כאן הרבה הצלחות אך עם אמצעים רבים יותר אפשר להגיע להצלחות גדולות יותר", סיכם.