המאבק הקורא להביא לביטולו של חוק טל לא הסתיים עם החלטת בג"ץ. מאות שמיניסטים מכל רחבי הארץ ופעילים נוספים ערכו הערב סמוך לבסיס הקריה בתל אביב צעדה ועצרת, בה קראו לשיוויון בנטל. את האירוע העברנו בשידור חי בחדשות 2 באינטרנט.
מארגני האירוע טוענים כי למרות ההחלטה הנוגעת לגיוס חרדים לצה"ל "הגיע הזמן 'ללכלך את היידים ולצאת לשטח". הם מדגישים: "לא נישאר אדישים ולא נסבול לא שנה של הארכה לא חודש לא יום ולא דקה. אנחנו בני הנוער לא מוכנים יותר שרק חצי מהאוכלוסיה תישא בנטל".
יותם ברגר, מיוזמי מכתב השמיניסטים אמר במהלך העצרת: "חוק טל נוגד את כל מה שמלמדים אותנו בבית הספר". תא"ל במיל' אריה קרן הוסיף: "תרגישו אתם גאים שאתם משרתים. הנוער של היום טוב יותר מהנוער של פעם. היום על כל מקום של לוחם בגולני יש חמישה מתנדבים. אתם נוער שצועד למען מטרה חשובה".
נציגי השמיניסטים שעומדים מאחורי הצעדה מצהירים: "אנחנו שעומדים בשנה הקרובה להתגייס לצה"ל ולשרת את המדינה לא מוכנים לחוק שמפלה בין דם לדם. ולא מוכנים שבעתיד להתגייס ולהגיד שהתגייסנו יהיה רק חלק מהמיעוט במדינה".
"כל אזרח צריך לשרת"
הפורום לשוויון בנטל הכריז אתמול על עקרונות הצעת החוק החדשה שתוגש מחר לכנסת. עו"ד איתי בן חורין, איש הפורום לשוויון בנטל ומיוזמי העתירה נגד חוק טל, אמר כי "הוחלט שחגיגת ההשתמטות מסתיימת. הפסיקה של בג"ץ היתה מאוד ברורה: חוק טל אינו חוקתי, אינו שוויוני ואסור להאריכו. אנחנו ממשיכים את המאבק - בהיבטים המשפטיים, הציבוריים והפוליטים".
"במדינת ישראל כל אזרח צריך לשרת - בשירות צבאי או אזרחי", המשיך עו"ד בן חורין. "המדינה חייבת לפתח מסגרות שיאפשרו לכולם לשרת. מי שייתן יותר - יקבל יותר. אנחנו מצפים שכולם יירתמו לכך".
לאחר מכן פנה בן חורין למגזר החרדי. "איננו נגדכם, אנחנו בעדכם. לא ויתרנו עליכם, אל תוותרו עלינו", אמר. "אנחנו רוצים שתהיו חלק מהחברה הישראלית, אנחנו רוצים לתת לכם להשתלב, שתהיה לכם מכסה של אנשים שילמדו - אבל אין לנו ברורה. אחוזי החרדים שלא מתגייסים ממשיכים לעלות, ומדינת ישראל לא יכולה לעמוד בכך. נמשיך במאבק עד הניצחון. החגיגה מסתיימת, לא נקבל הארכה של חוק טל - אפילו בדקה".