חוסם את האוויר והאור, הבטונדות
"הקירות חוסמים את האוויר והאור". הבטונדו|צילום:

לחברי קיבוץ יד מרדכי ששבו הביתה לאחר הכרזת הפסקת האש חיכה מראה לא מלבב כלל: בלב הקיבוץ הוצבו עשרות בטונדות, המתנשאות לגובה של שבעה מטרים. קירות הבטון החשוף הוצבו כדי למגן את הגני הילדים מפני הרקטות, אך לדברי ההורים, הם משווים לגנים ולקיבוץ מראה של מוצב צבאי.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"חזרנו אחרי המלחמה ופשוט נחרדנו", מתארת רונית, אם לפעוטה מהקיבוץ המרוחק כ-2.5 קילומטרים מהרצועה. "זה לא רק נראה רע, הבטונדות האלה חוסמות את האוויר והאור לילדים. זה לא הגיוני ללכת לגן בתנאים כאלה. הגינה בגן נרמסה, ארגז החול נהרס. גושי הבטון האלו נוראיים".

הכניסה לגן ביד מרדכי
הכניסה לגן ביד מרדכי|צילום:


לדברי ההורים, בפיקוד העורף הוסבר להם כי מדובר במיגון זמני שיוסר כשייבנה הגן הממוגן. חברי הקיבוץ זעמו כששמעו שהמיגון הזמני יישאר בקיבוץ למשך כשלוש שנים. "שלוש שנים זה הרבה זמן בחיים של קהילה, בטח כשמדובר בגני ילדים", ציינו בקיבוץ ודרשו שהעבודות למיגון המבנה יחלו לאלתר.

"רמסו את הגינה ואת ארגז החול"|צילום:


מזכיר הקיבוץ, שאולי סנקר, הביע הזדהות עם תחושות ההורים אך אמר כי "הקיבוץ הועמד בפני שתי בחירות רעות - או מיגון מאסיבי או חוסר מיגון. אנחנו מצפים שהתקציב למיגון המבנים יופנה באופן מיידי". המזכיר הסביר כי הכל תלוי במועד קבלת התקציב והעריך כי שנה וחצי מיום קבלת הכספים יוכל לקום הגן הממוגן. "עד שזה יקרה נעשה כל מאמץ שהמראה של הקירות יהיה כמה שיותר ידידותי", ציין.

מפיקוד העורף נמסר בתגובה: ""במהלך מבצע "צוק איתן" סיפק פיקוד העורף, באופן מיידי, פתרונות מיגון זמניים למוסדות חינוך שאינם ממוגנים באופן מלא ונמצאים בטווח 0-7 ק"מ מרצועת עזה".