האם טורקיה הפכה רשמית ממדינה ידידותית למדינה עוינת? אם שואלים את משרד החינוך, התשובה היא חיובית - כך לפחות מוגדר במסרים המועברים לתלמידי ישראל.
בחוזר שהוציא משרד החינוך למנהלים ולמורים לקראת הדיון בעצרת האו"ם על הכרה במדינה פלסטינית עצמאית, הוגדרה טורקיה "מדינה עוינת", וניתן דגש לאנשי ההוראה להדגיש את השינוי בעמדתה של טורקיה. את הידיעה מביא הבוקר העיתון "מעריב".
"טורקיה הייתה מדינה ידידותית ביותר והפכה מדינה עוינת", נכתב בחוזר שהופץ לכלל בתי הספר ברחבי הארץ. המורים התבקשו לדווח לתלמידים על ההתפתחויות במזרח התיכון ובעולם הערבי ולהדגיש את השינוי שחלו ביחסים בין המדינות.
"חשוב להזכיר את האביב הערבי, גל ההפגנות שהעממיות נגד המשטרים במדינות ערב השונות, שיינה לחלוטין את פני המזרח התיכון ואת מאזן הכוחות הפוליטיים באזורנו. בתוך כך השתנה גם מצבה הפוליטי של ישראל, בעיקר מול מצרים שאיתה היה לנו הסכם שלום יציב מאז 1979, ומול טורקיה, שהייתה מדינה ידידותית ביותר והפכה מדינה עוינת".
גורם במשרד החינוך תקף את החוזר החדש וטען כי "מדובר באמירות תמוהות מאוד. היחסים הדיפלומטיים של ישראל עם טורקיה הם לא עניינם של המשרד ושל גדעון סער. במקום להרגיע, הדברים האלה דווקא עלולים לגרום לבעיות".
ממשרד החינוך לא נמסרה תגובה.