מחאת הרשת #לא התלוננתי הובילה לעלייה בפניות: בעקבות קמפיין #לא_התלוננתי נמדדה עלייה של כ-50% בפניות למרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית בכל רחבי הארץ - כך עולה מנתונים שהגיעו לידי החדשות. פונות רבות למרכזי הסיוע תיארו תחושה של "הצפה" בעקבות החשיפה האינטנסיבית לסיפורי פגיעה של נשים וגברים אחרים.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
כמו כן עולה מנתונים, שמספר הפניות לקו הגברים הוכפל ביחס לממוצע (עלייה של מעל 100%). בנוסף, הורחב בתקופה האחרונה הפרופיל של הגברים שפנו לסיוע - כלומר, גברים מבוגרים יותר פנו בנוגע לפגיעות שהתרחשו בעברם. העלייה הגדולה ביותר נרשמה בצ'אט הסיוע, שבו נרשם גידול של לא פחות מ-140% במספר הפניות. חתך הגילים שמאפיין את הצ'אט עומד על 30-17.
קמפיין #למהלא התלוננתי פרץ בתגובה לקול הענות החלושה של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, שתהה למה המתלוננת נגד המועמד שלו לבית המשפט העליון ברט קוואנו לא התלוננה עד עכשיו. תוך זמן קצר התגית #whyididnotreport (#למהלאהתלוננתי), שבה נשים וגברים רבים שהותקפו מינית מסבירים למה הם לא התלוננו, הפכה לוויראלית. הקמפיין החל לצבור תאוצה בשבועות האחרונים גם בישראל.
אורית סוליציאנו, מנכ"לית איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית, התייחסה לנתונים והסבירה כי אותה תחושת הצפה היא נורמלית: "חשיפה נרחבת לתכני פגיעה מינית, כמו זו שחווינו בשבוע האחרון במחאת #לא_התלוננתי, מעוררת בנפגעות ובנפגעים רבים הצפה של תכני הפגיעה שחוו בעצמם/ן, אשר גוררת קושי נפשי ורגשי ולעיתים אף משליכה על יכולת התפקוד. חשוב לציין כי תחושות כאלו הן טבעיות ונורמליות".
"ב'רגעים' תרבותיים כמו זה, הסטטיסטיקה המוכרת לנו היטב מקבלת פנים", הוסיפה. "יחד עם זאת, חשוב לזכור שרבות ורבים נושאים עימם את הפצעים כל הזמן - גם כשהנושא לא בראש הכותרות, וחובתנו כחברה לאפשר להם מזור והכרה. מרכזי הסיוע עומדים לרשות נפגעות ונפגעים בכל עת, ואנו מזמינות כל מי שרוצה לדבר או שוקל/ת את צעדיו/ה לפנות אלינו. 1202 - קו סיוע לנשים, 1203 - קו סיוע לגברים, גוגל: צ'אט מרכז".