ההורים לנתניהו: התערב במשבר (צילום: פלאש 90 \ Nati Shohat, חדשות)
שיקולים חברתיים. (אילוסטרציה)|צילום: פלאש 90 \ Nati Shohat, חדשות

שופטי בית המשפט העליון טענו היום (רביעי), כי בהליך קביעת לוח החופשות השנתי במשרד החינוך יש מקום לשיקולים רחבים מעבר לזכויות המורים כפי שמצוין בדיני העבודה. על פי בית המשפט יש לשקול גם שיקולים חברתיים, ציבוריים, פדגוגיים ועוד.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

השופטים ציינו כי טענתה המרכזית של המדינה, לפיה מספר ימי החופשה במערכת החינוך לא השתנה שנים רבות, אינה עומדת במבחן הזמן מאחר שהנסיבות בשוק העבודה, במבנה התאים המשפחתיים ובנתוני יציאה לעבודה, השתנו דרמטית בעשרות השנים הללו.

"זהו מאבק על אופייה של החברה הישראלית", אמרה חברת הכנסת איילת נחמיאס ורבין מהמחנה הציוני. "במציאות שבה ההורים חייבים לאלתר חדשות לבקרים פתרונות בשל הצורך לעבוד כדי להתפרנס, חייבים לבחון מחדש - יחד עם המורים ולצד חיזוק מעמדם, את לוח החופשות בבתי ספר. כל זאת מתוך כבוד למורים ולא מתוך רצון להקשות על עבודתם המאומצת ממילא".

"חבל שנדרשנו להגיש עתירה, כי לטעמי זהו הכלי האחרון שבו צריך להשתמש", הוסיפה חברת הכנסת נחמיאס ורבין. "אבל אחרי שנתיים של מאמץ מרוכז לנסות ולהשפיע על לוח החופשות, וחוסר תגובה מוחלט מצד משרד החינוך לא נותר לנו אלא לבוא בשערי העליון. בשם הורים בישראל אני מודה לשופטים על הקשב מבלי להתייחס לתוצאת הדיון כפי שזאת תהיה".