שוב לא שקט במערכת החינוך: ארגון המורים העל-יסודי הכריז היום (שלישי) על סכסוך עבודה, שייכנס לתוקף ב-8 בנובמבר. בארגון טרם ציינו באילו אמצעים יפעלו כאשר סכסוך העבודה ייכנס לתוקפו בעוד שבועיים. רן ארז, יו"ר ארגון המורים, הצהיר כי הצעות משרד האוצר למורים "מבזות ופוגעות בחינוך".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
ארז מחה על יישום "עוז לתמורה" - ההסכם הקיבוצי שנחתם עם המורים העל יסודיים בחודש אוגוסט 2011 והסתיים ב-31 בדצמבר 2016. לדבריו, מאז חודש ינואר מתנהל מו"מ מול משרד האוצר - בשיתוף המרכז לשלטון מקומי ומשרד החינוך.
"המו"מ מתנהל בעצלתיים כאשר משרד האוצר יוצר סחבת מכוונת", טען ארז. "הפגישות מתנהלות אחת לכמה שבועות כשבכל פגישה נותן האוצר הצעות מבזות לציבור המורים. נכון להיום, האוצר מציע העלאה שנתית של 60 שקל ברוטו למורים ותיקים, כשלמעשה, האוצר מעוניין להעלות שכר למורים חדשים על חשבון העלאת שכר למורים ותיקים".
"בנוסף, האוצר מתעלם מדרישות אחרות של ארגון המורים בנוגע לתנאי העסקה של מורים שאינן קשורות להעלאות שכר", תקף. לדברי יו"ר ארגון המורים, "כל המדינה נהנית מעבודתם הטובה של המורים ולמעשה לא מעוניינת לשלם על כך. איננו יכולים לעשות רמיה לציבור המורים, אנו תובעים תוספת שכר משמעותית ושיפור בתנאי העבודה של המורים".
ארז הדגיש כי כ-3000 מורים נוטשים את המערכת בכל שנה וגם הציון הממוצע של המורים החדשים נמצא בירידה: על פי נתוני הארגון, שכר נמוך מוביל גם למחסור במורים שמאלץ מורים לעבוד בהיקף משרה של משרה וחצי - ולעיתים אף שתי משרות - כדי לכסות על החוסר במורים הקיים במערכת.