מאושרת בישראל. דסיום (צילום: יוסי זילברמן)
מאושרת בישראל. דסיום|צילום: יוסי זילברמן

מהשנאה והחשש בארץ זרה - לחיים בטוחים במדינת היהודים: בעקבות התגברות מקרי האנטישמיות בצרפת בתקופה האחרונה, החליטה ממשלת ישראל לעודד את אנשי הקהילה היהודית במדינה לעלות ארצה. בין העולים גם צעירים רבים, שהחוויה הצרפתית הייתה עבורם הרבה פחות חיובית מזאת שעולה בראשו של הישראלי הממוצע כאשר הוא מדמיין חיים בעיר "הרומנטית בעולם".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

אחת מאותם צעירים שהגיעו ארצה במסגרת פרויקט "מסע", בשיתוף המרכז הפרנקופוני במכללת נתניה, היא דבורה דסיום - בת 19 מפריז, שהגיעה לישראל לפני כארבעה חודשים ולא מסתכלת לאחור לרגע. "למדתי עברית בבית ספר יהודי בצרפת במשך חמש שנים. אני, הוריי וארבעת אחיי עלינו לישראל בעקבות המצב הקשה בצרפת", סיפרה. דבורה בשיחה עם חדשות 2 Online, "יש עלייה דרמטית של מעשים נגד יהודים ואפילו להסתובב בצרפת עם סממנים יהודיים היה דבר בעייתי עבורנו".

דסיום משחזרת את האירועים שהובילו סופית להחלטה לעזוב את עיר האורות לטובת ישראל: "בפברואר השנה התרחש אירוע אנטישמי קשה מאוד כשהורי ואחיי הותקפו בזמן תפילה בבית הכנסת שלנו בפריז. זאת הייתה חוויה קשה מאוד שהייתה למעשה שיא של הגילויים האנטישמיים שספגנו. אחי נפצע ברגלו, וזה זעזע אותנו מאוד".

"מוות ליהודים! תסתלקי מצרפת!"

חודשיים לאחר התקרית האנטישמית נקלעה דבורה לניסיון שוד על ידי מספר צעירים מוסלמים שהטרידו אותה ואת חברתה בשעה שעצרו עם מכוניתן בצד הדרך. "חברה שלי נהגה ברכב וכמה מאותם צעירים ניגש אלינו ורצו לשדוד אותנו", סיפרה. האירוע אף החריף כאשר הצעירים המוסלמים גילו שמדובר בצעירות יהודיות: "על המצית של חברה שלי יש סמל 'מגן דוד', כך שהם הבינו מהר מאד מי אנחנו והחלו בקריאות 'את יהודייה! מוות ליהודים! תסתלקי מצרפת!', היינו לבד, בשעות הלילה, זה היה מאד מפחיד".

בחודש יולי האחרון, בו יצאה ישראל למבצע "צוק איתן", עלתה דבורה לארץ יחד עם משפחתה וחברתה - ולמרות הכל היא אומרת שכאן היא מרגישה הכי בטוחה. התכנית שלה כעת היא לסיים את המכינה המיוחדת לצעירים צרפתיים במכללת נתניה, משם להתמקד בלימודי מנהל עסקים - וכמובן להישאר בארץ כישראלית לכל דבר.

דבורה היא רק חלק מקבוצה של מעל 50 צעירים בני 18-20 ממרוקו, צרפת ובלגיה שנרשמה לתכנית משולבת של לימודים וקליטה, שלאחריה הם אמורים להיקלט כסטודנטים מן המניין במכללת נתניה, ובשאיפה בישראל בכלל.

ניקול פרחי, מרכזת הפעילות של המרכז הפרנקופוני במכללה האקדמית נתניה מציינת: "הסטודנטים האלו הם החלוצים של העלייה הגדולה שעוד תגיע לכאן. לצערנו רובם מגיעים כי אין להם ברירה בשל האנטישמיות ההולכת וגוברת. אנו שמחים שיצרנו תכנית במכללה שעונה על הציפיות של הצעירים ומכשירה אותם ללימודים בהמשך, יחד עם מעטפת שמאפשרת את כל הכלים להיקלט בצורה בטובה ביותר בישראל".