אחרי שבוע שבו מושבתים הטיולים בכל מערכת החינוך, לתלמידים נמאס והם פותחים במחאה. הפגנות נערכות היום (ראשון) במספר בתי ספר במקביל, מצפון ועד דרום, בקריאה שלא להעניש את התלמידים בגלל סכסוך בין המורים למשרד החינוך.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
תלמידי תיכון מקיף נשר הקימו הבוקר אוהל ברחבת בית הספר, תלו שלטים וקראו קריאות נגד ביטול הטיולים. "המחאה שלנו היא תחת הכותרת 'לא על הגב שלנו'", הסבירה שחר סממה, נציגת מועצת התלמידים הארצית בבית הספר. "אנחנו תומכים בזכויות המורים ובחיסיון המשפטי שלהם, אבל הפתרון הוא לא לבטל את הטיולים השנתיים".
ההפגנות היום נערכות לאחר שמועצות התלמידים הזהירו בשבוע שעבר כי ינקטו בעיצומים אם הטיולים לא יחודשו. "אנחנו לא מוכנים לאפשר ש'ירכבו' עלינו. לא הגיוני שבכל פעם שארגון המורים הארצי רוצה להשיג דבר מה הוא מנצל את התלמידים, פוגע בנו ומחכה לתגובתנו", הבהירו התלמידים.
התלמידים: "העיצומים פוגעים רק בנו"
"העיצומים הללו פוגעים רק בנו", כתבו התלמידים במכתב ששלחו לראש הממשלה נתניהו, המשמש גם כשר החינוך. "אנחנו, נציגי הנוער, מרגישים שחסר את המבוגר האחראי שיידע להזיז את המערכות וחשים תסכול בעקבות המצב הנוכחי".
במועצת התלמידים והנוער הארצית מציינים כי הם תומכים ומלווים את מחאות האוהלים, אך מדגישים כי מחאתם לא יוצאת נגד המורים או משרד החינוך: "אנחנו מוחים למען מציאת פתרון וקוראים לגורמים המתאימים לחזור אל שולחן הדיונים. כמו כן אנו תומכים במאבק המורים". יחד עם זאת מוסיפים במועצה כי אם לא יימצא פתרון עד 14 בינואר לא יגיעו התלמידים לכיתות.
ארגון המורים בראשות היו"ר הוותיק רן ארז מוחה על הכוונה להשית אחריות פלילית על מורים במידה וילדים ייפגעו במהלך הפעילות, כפי שכל אזרח כפוף לאחריות החוקית המוטלת עליו בזמן עבודתו.
ארז ביטל את הטיולים השנתיים כדי ללחוץ על משרד החינוך לאפשר חיסיון משפטי למורים במהלך טיולים שנתיים, מה שיפטור אותם מהאחריות החוקית, בעניין פגיעות תלמידים בטיולים. הסוגייה עלתה לאחר מקרה בו טבע למוות תלמיד במהלך טיול שנתי, והאצבע המאשימה הופנתה לעבר המורים.