כחלק מהרפורמה בבתי הספר, הורה משרד החינוך על ביטול ההקלות בבחינות הבגרות שלהן זכאים תלמידי כיתות י' שאובחנו כלקויי למידה. מי שירצו לשוב ולחדש את אישורי ההקלות החריגות ייאלצו לעמוד בקריטריונים שתקבע ועדה בית ספרית מיוחדת. במשרד מסבירים כי המהלך נועד כדי לבחון מחדש את הזכאים באמת להקלות בבחינות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
ההנחיה נחשפה בטיוטת חוזר מנכ"ל שהגיעה לידי חדשות 2, ובה מוסבר כי כל ההקלות שלהן היו זכאים נבחני הבגרות מבוטלות לאלתר, לרבות תוספת הזמן בבחינות, והליכי ההקראה וההכתבה לנבחנים. על פי החוזר, גם תלמידים שקיבלו בעבר אישור הקלות איבדו את זכאותם באופן מיידי. אם יתעקשו, יוכלו הנבחנים לקבל חזרה את ההקלות שנשללו מהם, זאת בכפוף להחלטתה של ועדה בית ספרית מיוחדת שתבחן את זכאותם מחדש.
במשרד החינוך מסבירים כי המהלך נולד מתוך הרפורמה הנרחבת במערכת החינוך וכי מטרתו היא לבחון מחדש את הזכאים באמת להקלות בבחינות הבגרות.
בארגונים למען לקויי למידה תוקפים בחריפות את ההנחיה, וטוענים כי היא אינה הולמת את המצב בפועל. "התוכנית לא מתכתבת עם המציאות שבה הרבה יותר תלמידים זקוקים להקלות למידה", אומרת מנכ"לית אגודת ניצן, ד"ר מלי דנינו. "זה כמו לתת משקפיים לחלק מהתלמידים שזקוקים לכך. המהלך יוביל לתסכול אדיר של תלמידים".
בקרוב צפויה ההנחיה להתרחב ולחול גם על תלמידי שכבות הלימוד הנמוכות יותר, כשהמטרה היא לבטל באופן מוחלט את ההקלות בכיתות א' עד ג' ולצמצם אותן משמעותית בקרב תלמידי כיתות ד' עד ו'.