צפו בכנס בבינתחומי הרצליה (צילום: 123RF, חדשות)
באילו עיריות יאמצו את השינויים?|צילום: 123RF, חדשות

לקראת פתיחת שנת הלימודים עיריית תל אביב פותחת במהלך מקיף בגנים ובבתי הספר במטרה להפחית את השימוש בטלפונים החכמים במוסדות החינוך בעיר. ההחלטה התקבלה בעקבות סקר מקיף שערכה העירייה בנושא וחשף תמונת מצב מדאיגה על הרגלי השימוש בטלפון הסלולרי. כך פורסם אתמול (ראשון) ב"ידיעות אחרונות". בעקבות כך, פנינו לכל חברות פורום הערים הגדולות בישראל ובדקנו באילו רשויות מתכוונים גם כן לשנות את המדיניות.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"בבתי הספר היסודיים אצלנו הנהיגו את הנוהל הזה כבר לפני שנה", נמסר מעיריית גבעתיים. "בשלושת בתי הספר התלמידים מפקידים טלפונים בבוקר ולוקחים אותם כשעוזבים. באחד מהם גם המורים עושים זאת".

גם בעיריית פתח תקווה כבר עושים צעדים בנושא. "בבתי ספר רבים בעיר ישנים כללים ותקנות שונות לשימוש בפלאפונים החכמים", נמסר. "העירייה וארגון ההורים העירוני החלו לאחרונה בשיח שתכליתו הקניית כללים אחידים, בשימוש במכשיר, לכלל בתי הספר".

בת
בת"א הפלאפונים יושארו מחוץ לכיתות|צילום: חדשות 2

מהעיריות של רמת רמת גן, באר שבע ונתניה נמסר כי הנושא ילמד ויבחן לעומק בשיתוף ההורים ורק לאחר מכן יתקבלו החלטות בנושא. בעיריית נתניה ציינו שגם "פרלמנט הילדים" ומועצת התלמידים יהיו מעורבים בהחלטה.

מהסקר שפורסם עולה כי 74% מההורים הודו שהמסכים פגעו מאוד בקשר שלהם על הילדים, ו-88% אמרו שהיו שמחים להשתמש פחות בנייד. 66% מהילדים טענו שכאשר הם מנסים לדבר עם ההורים הם עסוקים בטלפון הנייד וב-40% מהמשפחות, כך עולה מהסקר, המכשיר הנייד נמצא על השולחן גם בארוחות משפחתיות ובילויים משפחתיים.

בין היתר התלמידים בתל אביב יתבקשו להניח את הטלפונים בקופסא כשהם מגיעים לכיתה, בבתי הספר העל יסודיים יוגדרו מרחבים ללא ניידים והמורים יהיו ללא ניידים בהפסקות בחצר. .