עורך דין, עו
אילוסטרציה|צילום: רויטרס, חדשות

לאחר מספר הנכשלים חסר התקדים במבחני הלשכה האחרונים, מודיעה היום (רביעי) שרת המשפטים איילת שקד על שורת הקלות לנבחנים במבחני הלשכה החל מהבחינה הבאה. בין היתר, תבוטל "גזירת השליש": נבחנים יצטרכו רק לצבור 65 נקודות כדי לעבור את הבחינה – ויבוטל התנאי הנוסף הקיים היום לפיו הנבחנים צריכים גם לענות נכונה על לפחות שליש מהשאלות בכל פרק.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

עוד יקבלו הנבחנים תוספת זמן כוללת של יותר משעה לבחינה: תוספת של דקה לכל שאלה בדין המהותי (ארבע דקות במקום שלוש), ותוספת של חצי דקה לכל שאלה בפרק הדיוני (שתי דקות וחצי במקום שתי דקות). כמו כן תצומצם רשימת החיקוקים לבחינה, והיא תפוצל לשתי רשימות נפרדות: אחת לחלק הדיוני והשנייה לחלק המהותי.

ההחלטות התקבלו בעקבות ישיבה בה נכחו, מלבד השרה שקד, גם יו"ר הוועדה הבוחנת, השופט שאול שוחט, ויו"ר לשכת עורכי הדין אפי נווה. עוד נפגשה השרה עם נציגי הנבחנים. בנוסף, עודכנה השרה כי נוכח ההשגות שהוגשו החליטה הוועדה הבוחנת לפסוטל שתי שאלות נוספות, ובכך עלה אחוז העוברים הכללי ל-38%.

שקד. בשורה לנבחנים (צילום: פלאש 90/ יונתן סינדל, חדשות)
שקד. בשורה לנבחנים|צילום: פלאש 90/ יונתן סינדל, חדשות

השרה שקד הוסיפה כי תשקול לשלב בתום שנת הלימודים הראשונה בפקולטות למשפטים בחינה ייעודית, כך שסטודנטים יוכלו לדעת כבר במהלך לימודיהם אם יוכלו לעבוד כעורכי דין בתום מסלול הלימודים וההתמחות, או שיוכלו לעבוד כמשפטנים בלבד בתום לימודיהם. בחודש הקרוב תוקם ועדה ציבורית ובה נציגי אקדמיה, לשכה וסטודנטים, שתגיש המלצות בנושא.

"אין זה סוד שמקצוע עריכת הדין מוצף", מסרה השרה שקד. "עם זאת, בחינת ההסמכה צריכה להיות הוגנת ולבחון באופן אמיתי את הידע של המתמחים. דבר זה יושג באמצעות ההקלות עליהן סיכמנו. כמו כן, על מנת למנוע עוגמת נפש לעתיד, בחינה בתום שנה א' מהווה פתרון אפשרי. משכך אפעל ליישמה בהתאם למסקנות הוועדה".

צמרת מערכת הביטחון, בכירי מערכת אכיפת החוק, אמנים מובילים וגיבורים מעוררי השראה - וכולם Live על במות בנייני האומה. ועידת המשפיעים של חברת החדשות ב-3 בספטמבר 2018 בבנייני האומה בירושלים | הבטיחו את מקומכם והירשמו: https://newsevent.co.il/