שנת הלימודים במערכת החינוך החרדית התחילה היום (ראשון), כמעט שלושה שבועות לפני שהתלמידים בבתי הספר הממלכתיים והממלכתיים-דתיים מסיימים את החופש הגדול שלהם וחוזרים אל ספסל הלימודים ב-1 בספטמבר. האם גם ביתר החופשים חוזרים התלמידים החילוניים מאוחר יותר אל בתי הספר? בדקנו.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
מבדיקה של החדשות עולה כי בחינוך החרדי לומדים יותר - ולא רק בחופש הגדול. יש לציין כי לוח החופשות במגזר החרדי לא אחיד, ולכן בדקנו לוח של בית ספר יסודי חרדי אחד לדוגמה. כך, בראש השנה יש לכולם 3 ימי חופש וביום כיפור שניים. בסוכות יש בחינוך החרדי יום אחד של גשר לחג, שבו יש לכולם 9 ימי חופש. בחנוכה יש ללומדים במוסדות הממלכתיים 6 ימי חופשה, וברוב המוסדות החרדיים אין חופש בכלל.
בפורים יש 3 ימים של חופש בממלכתיים ורק שניים בחינוך החרדי. בפסח 14 ימי חופשה בחינוך הממלכתי אל מול 9 ימים בלבד בחרדי. ביום העצמאות יש יום חופש אחד. בל"ג בעומר יש חופש רק בממלכתיים, ובשבועות 3 ימים לכולם. גולת הכותרת היא החופש הגדול: בחינוך הממלכתי יש 54 ימים של חופש ובחרדי - 19 בלבד.
ההפרש השנתי עומד על 47 ימי חופשה בסך הכול. אז איך זה עובד? מרבית המורים בחינוך החרדי עובדים 11 חודשים בשנה ולא 10, ההורים משלמים הרבה מאד כסף מדי חודש וחלק ניכר - כ-70% - מהתקצוב מגיע מהכיס שלנו, ממשרד החינוך. יש לציין כי בחישוב הזה לא התייחסנו ל"בתי הספר של החופש הגדול" ו"בית הספר של החגים", משום שהפרויקט החשוב הזה עדיין וולנטרי ואינו חוק מחייב שנוגע לכל הגילאים.
צמרת מערכת הביטחון, בכירי מערכת אכיפת החוק, אומנים מובילים וגיבורים מעוררי השראה – וכולם Live על במות בנייני האומה. ועידת המשפיעים של חברת החדשות ב-3 בספטמבר 2018 בבנייני האומה בירושלים | הבטיחו את מקומכם והירשמו: https://newsevent.co.il/