המלחמה של ההורים במסכים: החופש הגדול בעיצומו והילדים נמצאים בבית כל היום במחשבים, באקס בוקס ובסמארטפונים. הילדים מכורים למסכים, ויש לכך השפעות שליליות על בריאותם הנפשית ועל כישוריהם השכליים והחברתיים. כעת יוזמות חדשות של הורים ברחבי הארץ מבקשות להחזיר את הטלפונים הישנים במקום המכשירים עמוסי האפליקציות.
כך הפכו הטלפונים לאיבר נוסף בגוף הילדים. צפו
נעמה גלעדי מרעננה הובילה קנייה מרוכזת של טלפונים "טיפשים", ללא אינטרנט או וואטסאפ. "זה התחיל מתוך התחושה שכהורה אתה מאבד שליטה על הילד שלך בנקודה מסוימת כשהוא מקבל את הסמארטפון שהופך להיות מסך נוסף", אמרה גלעדי. "אלא שהפעם הוא מחובר אליו בווריד ואין לך שום שליטה ושום יכולת לתווך את מה שקורה בזמן הזה שאתה לא נמצא איתו".
נעמה הבינה שאי אפשר לדחות את הקץ. הבן שלה עולה לכיתה ג' ובכיתה מתחילים לצוץ טלפונים חכמים. לכן היא החליטה לעשות משהו יוצא דופן: לארגן קנייה מרוכזת של טלפונים שמיועדים רק לשיחות ולשליחת הודעות.
נעמה הצליחה לגייס 80% מההורים של שלוש כיתות ב' ואז פנתה לספק, השיגה מחיר זול של 120 שקלים - ואפילו הצליחה לשכנע את הילדים. "בהתחלה התאכזבתי כי חשבתי שאקבל טלפון כמו של הגדולים", סיפר עידן, בנה. "אז הבנתי גם שזה בטיחותי וגם כשראיתי שאחד הילדים הגיע עם המכשיר, ראינו את כל הבנים, אז ראיתי שהטלפון די מספק".
פרופ' יאיר עמיחי המבורגר, מומחה לחקר הפסיכולוגיה של האינטרנט מהמרכז הבינתחומי, הסביר: "כשילד נחשף מגיל אפס לרשתות החברתיות דרך הסמארטפון ועם המולטי-טסקינג החברתי האינסופי הזה, הוא מתחיל להיות נרקומן של מחיאות הכפיים של הסביבה. הוא מאבד את היכולת שלו לבנות את עצמו".