בישראל מתגרשים מדי שנה כ-15 אלף זוגות, והמדינה ניסתה לצמצם את המספר הזה על ידי החלת הליך גישור שכל זוג חייב לעבור. עוד מוקדם לראות אם מדובר במהפכה אבל הנתונים מעניינים ועשויים להעיד על מגמות.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בשנה החולפת נפתחו ביחידות הסיוע 23,477 תיקי בקשות ליישוב סכסוך משפחתי, כאלפיים מדי חודש. מדובר בירידה של כ-4% לעומת השנה שעברה. מתוך הבקשות האלה, 16,574 נידונו בבית המשפט לענייני משפחה, ו-6,903 בבתי הדין הרבניים.
כמה אנשים מצליחים להתגרש מחוץ לבית המשפט? 40% לפי הנתונים של משרד העבודה והרווחה, מתוכם חלק בגלל היחידות של המשרד ובזכותן, וחלקם פשוט כבר מגיעים מראש עם הסכם. 43% מהם לא מצליחים להגיע להסכמה, ו-16% לא מסרו נתונים.
עורכי דין שעוסקים בגירושים מספרים שדווקא אחרי החגים הם מקבלים את מספר הפניות הגדול ביותר. סיבה אחת היא שמדובר בימים מאוד משפחתיים. סיבה נוספת היא שאחרי תקופה ארוכה יחד, בסוף אוגוסט והחופשה, וגם הזמן בלי עבודה ועיסוקים אחרים, מאפשר לזוגות להגיע להחלטה הזו.
המטרה של המשרד הייתה לנסות לצמצם גם את מספר המתגרשים, אבל בעיקר את התעשייה הגדולה שצמחה מסביב, של עורכי הדין ונותני השירותים, שהופכים את ההליך ליקר אפילו יותר. אבל יכול להיות שהם לא יצאו מהתמונה, רק הביורוקרטיה שבעניין גדלה.
צמרת מערכת הביטחון, בכירי מערכת אכיפת החוק, אמנים מובילים וגיבורים מעוררי השראה – וכולם Live על במות בנייני האומה. ועידת המשפיעים של חברת החדשות ב-3 בספטמבר 2018 בבנייני האומה בירושלים | הבטיחו את מקומכם והירשמו: https://newsevent.co.il/