יומיים לפתיחת שנת הלימודים, עדיין אין פתרון לשביתה המסתמנת במעונות היום כך שיותר מ-80 אלף פעוטות ייאלצו להישאר בבית עם הוריהם. משרדי הרווחה והאוצר אמנם מנהלים מגעים בנושא וקוראים לארגונים להימנע מהשבתה, אך המגעים מתנהלים ללא שיתוף של הארגונים עצמם כך שהפתרון בשלב הזה לא נראה באופק.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

הסיבה לשביתה היא מחסור חמור במספר המטפלות ומחאה על שכרן. הארגונים שמפעילים את מעונות יום המפוקחים על ידי משרד העבודה והרווחה כמו ויצו נעמת ואמונה, טוענים כי השכר הנמוך הוא זה שמוביל למחסור בכוח אדם, ולכן מטפלת אחת אחראית לשמונה תינוקות שלא על פי התקן.

מרוויחים יותר? (אילוסטרציה) (צילום: אייל בן יעיש, חדשות 2)
שיבושים נוספים בפתיחת שנת הלימודים?|צילום: אייל בן יעיש, חדשות 2

"אני רוצה שיתנו לנו קודם כל משכורת טובה, שיהיה אפשר לגמור את החודש", הסבירה אסנת שם טוב המטפלת בפעוטות זה 30 שנה. "אני רוצה שיהיה אפשר להגיע לגן בשמחה, זה החינוך של דור העתיד - הגיל הרך הוא לא סתם שמרטפייה".

המצב כיום חורג ממה שנקבע בחוק. על פי התקינה צריכה להיות מטפלת אחת על כל שישה פעוטות. אם מסתכלים על מה שקורה בעולם, ב-OECD התקן הוא אף יותר מחמיר ועומד על מטפלת לכל ארבעה.

איתם תמיר ז
איתם תמיר ז"ל|צילום: פלאש 90 \ Yonatan Sindel, חדשות

שר הרווחה על פניו תומך בארגונים, אבל לא נעמד על הרגליים האחוריות עבורם. לא הוא ולא נציגי משרד האוצר הסכימו להגיב לדברים, והפגישה האחרונה שהתקיימה עם נציגי הארגונים הייתה לפני יותר מחודש.

משרדי הרווחה והאוצר מנהלים מגעים בנושא וקוראים לארגונים להימנע מהשבתה, אך כאמור המגעים מתנהלים ללא שיתוף של הארגונים עצמם.

"אנחנו לא יכולים יותר, אין לנו עובדות. אנחנו במצוקה קשה, חוששים מאוד שיקרה פה אסון - ממשלת ישראל אנא התעוררי", דורשת גליה וולוך יו"ר ארגון נעמה נעמת. באוצר חוזרים על כך שהארגונים חתומים על שקט תעשייתי עד ל-2019. אבל כך או כך כשאין מטפלות, שנת הלימודים לא תיפתח.

צמרת מערכת הביטחון, בכירי מערכת אכיפת החוק, אומנים מובילים וגיבורים מעוררי השראה – וכולם Live על במות בנייני האומה. ועידת המשפיעים של חברת החדשות ב-3 בספטמבר 2018 בבנייני האומה בירושלים | הבטיחו את מקומכם והירשמו: https://newsevent.co.il/