סער:
גדעון סער, ארכיון|צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות

נשיא המדינה ראובן ריבלין ושר החינוך לשעבר גדעון סער לקחו חלק היום (שלישי) בכנס "חינוך עכשיו" שיזם השר לשעבר בקריה האקדמית אונו. סער הסביר שעם החלטתו לחזור לחיים הציבוריים הוא החליט להציג מדיניות עמוקה בכל נושא מרכזי בסדר היום הציבורי דרך כנסים ואמר כי "הסיבה שהחלטתי שהכנס הראשון יעסוק בחינוך הוא שהחינוך הוא הכי חשוב".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"תמיד האמנתי שאיכות ההוראה היא המשתנה הכי חשוב בחינוך- כל שאר הדברים שאנחנו מדברים עליהם הם בסדרי גודל פחות חשובים". אמר סער. "זה מה שעמד לנגד עיני כשהבאנו ביחד את תכנית עז לתמורה ועוד אינספור צעדים שנקטתי גם כדי להביא כוחות מצוינים להוראה וגם בצעדים שמטרתם לחזק את מעמד המורה, שחלקם עברו חקיקה בכנסת".

"ממשלת ישראל צריכה לבנות תכנית מקיפה המבוססת על ראייה ארוכת טווח, שיעדיה האסטרטגים הם: שיפור והעצמת מעמד המורה, טיפול במרכיבי השכר והעלאת השכר ההתחלתי למורים מתחילים, רפורמה בהכשרת המורים, בניית מסלולי קריירה וקידום, תגמול אישי למצטיינים וגיבוי חזק ואמיתי למורים", המשיך סער וציין כי באתרו ישנה תכנית מפורטת בנושא.

בדבריו בכנס העביר סער ביקורת מרומזת על שר החינוך נפתלי בנט: "ברפורמה שהמערכת עברה בעשור האחרון הקמנו את הבסיס ועכשיו צריך לבנות את כל הבניין. התחלנו במסע מסוים, אבל לא סיימנו".

ייתן חנינות? (צילום: מארק ניימן/לע
הנשיא ראובן ריבלין, ארכיון|צילום: מארק ניימן/לע"מ

בכנס נאם נשיא המדינה ראובן ריבלין. הנשיא ביקר את העובדה שבישראל מתקיימות מערכות חינוך נפרדות "כמעט בצורה הרמטית" של המגזרים השונים - מערכת חינוך חרדית, דתית-לאומית, חילונית וערבית "מטרת מערכת החינוך היא לגדל דור שיידע להשתלב ולתרום לחברה בה הוא גדל. דור שיוכל לבנות את עצמו ואת העתיד. צריך להכיר את התרבות שבה אנו משתמשים- ואינני מתכוון למנדרינית או לתרבות הצרפתית, אלא היכרות עם מי שאנחנו חיים בארץ הזו- דתיים וחרדים, חילונים וערבים- שילמדו יחדיו באקדמיה וינהיגו יחדיו את החברה הישראלית."

"ביה"ס ישראלי במאה ה-21 צריך לטפח זהות חיובית, עמוקה וחיונית, תוך שמירה על ציפור הנפש של כל מגזר", המשיך הנשיא, "מערכות החינוך צריכה להקנות ליבת ידע על אנשים וקבוצות שחיים כאן- מיומנות הכלה של אנשים וקבוצות, למידת השפות המדוברות ועוד. נכין את עתיד ילדינו רק אם נבנה להם חברה טובה יותר".