עליית מדרגה בשקיפות עבור ההורים: משרד החינוך השיק הבוקר (שלישי) אתר אינטרנט המכיל את כל המידע על בתי הספר מכל הזרמים ברחבי הארץ. האתר מכיל את נתוני "התמונה החינוכית" של בתי הספר העל-יסודיים וניתן לערוך מהם השוואה בין כלל התיכונים ב-21 מדדים המחולקים לארבעה אשכולות: ערכים ואקלים חינוכי, למידה והישגים, התמדה ונשירה והצוות החינוכי.
לכל הנתונים על בית הספר של ילדיכם
נתונים נוספים יעסקו בהשכלת המורים, שיעור התלמידים המאובחנים, מספר כיתות האתג"ר והמב"ר, שיעור תלמידי החינוך המיוחד ושיעור התלמידים העולים. לצד אלה, האתר כולל גם פרטים על ההשקעות התקציביות של משרד החינוך לפי רשויות ובתי ספר ואת מפת התקצוב הדיפרנציאלי שנכנס לשנתו הרביעית.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"היום אנחנו מביאים בשורה גדולה לציבור ההורים, אנשי החינוך והחוקרים", אמר נפתלי בנט בהתייחס לאתר החדש. "השלמנו את המהלך של הרחבת השקיפות בחינוך והמערכת שעלתה היום לאוויר פורסת מסד רחב של נתונים. ההשקעות הרבות מצביעות באופן ברור שצמצמנו את הפערים בחינוך היסודי ובחטיבות הביניים. יש לנו עבודה בתיכון ובכוונתנו לשנות גם שם את המצב".
מנכ"ל משרד החינוך, שמואל אבוהב אמר כי "אין לי ספק שהאתר יהווה כלי עבודה משמעותי בעבור הרשויות, ציבור החינוך וההורים שיקבלו תמונת מצב פרטנית ומלאה על המוסד בו לומדים הילדים".
בין הנתונים שנחשפים באתר, גם מידע על ההשיגים של בתי הספר השונים. כך למשל נחשפים בתי הספר המובילים באחוזי הזכאות לבגרות 5 יחידות במתמטיקה: במקום הראשון התיכון הדרוזי "מדעים ומנהיגות דרכא" שבירכא עם 75.8%, אחריו הישיבה התיכונית תורה ומדע שבירושלים עם 71.8% ובמקום השלישי עם 65.2% נמצא בית הספר הנדסאים הרצליה שבתל אביב.
באחוזי הזכאות לבגרות 5 יחידות באנגלית, הנתונים דומים. גם פה נמצא במקום הראשון עם 100% זכאות תיכון "מדעים ומנהיגות דרכא", ובמקום השני עם 97.8 "הנדסאים הרצליה". במקום השלישי נמצא התיכון לאומנויות באשקלון עם 97.1%.
מדד נוסף בחן את אחוזי הנשירה מבית הספר לפי אזורים: במקום הראשון מועצת מגילות ים המלח עם אחוזי נשירה של 9.4% ואחריה רהט עם 5.4% נשירה. במקום השלישי שגב שלום עם 5.3% נשירה, לאחר מכן גבעת זאב עם 5.3% ובמקום החמישי בית שמש עם 5.3% נשירה.
כמו כן נבדק אחוזי התלמידים הזכאים להתאמות במועצות השונות בארץ, כשעל פי הנתונים האחוזים גבוהים יותר דווקא במועצות החזקות יותר מבחינה כלכלית, ככל הנראה בשל היכולת לממן את מבחני ההתאמה לילדים. כך למשל במועצה האזורית עמק חפר, זכאים 68% מהילדים להתאמות. ברעננה 65% זכאים להתאמות, בעמק יזרעאל 62% זכאים ובהוד השרון 60% זכאים להתאמות. באשדוד מנגד 34% זכאים להתאמות ובירושלים - רק 19% מהילדים.