הם נלחמים על כל תלמיד, מעודדים גיוס נרחב לצבא ומטפחים מצוינות בכל התחומים הלימודיים: משרד החינוך מפרסם היום (שני) את רשימת 285 התיכונים שהצטיינו בשנת הלימודים החולפת בתחום הערכי, החברתי והלימודי. על בסיס קריטריונים שונים בתחומים הללו, קיבלו המוסדות את הזכות להיכלל ברשימה היוקרתית וגם מענקים בשווי אלפי שקלים.
צפו ברשימה המלאה - האם בית הספר של ילדיכם מופיע בה?
על פי משרד החינוך, הרשימה שמתפרסמת מדי שנה מכילה את בתי הספר שחוללו את השינוי המשמעותי ביותר בקרב תלמידיהם ביחס לשנה הקודמת ולא בהכרח לבתי הספר בעלי ההישגים הגבוהים ביותר. הדגש, אם כך, ניתן על שיעור השינוי ולא רק על הציון הסופי. הקריטריונים להצטיינות נוסחו בהסכמה בין משרד החינוך לבין ארגון המורים והאוצר, במסגרת ההסכם "עוז לתמורה" והגמול יעמוד על בין 8,000-3,000 שקלים ויחולק בין המוסדות באופן דיפרנציאלי.
בשנת הלימודים הנוכחית נכללו בסך הכל 714 חטיבות עליונות בחישוב הזכאות לגמול, וכאמור מתוכן זכו רק 285. 53% מהן שייכות למגזר היהודי-ממלכתי, 32% ממלכתי-דתי, 8.5% החינוך הערבי, 5% החינוך החרדי, 1% החינוך הדרוזי ו-1% החינוך הבדואי. התיכונים הללו פרוסים לאורך כל המדינה בכל המחוזות והמנהלים של משרד החינוך בערים הגדולות, בעיירות וביישובים, בקיבוצים ובמושבים, במרכז ובפריפריה.
ההישגים הערכיים והחברתיים שעל פיהם נשפטו בתי הספר הם: שיעור הגיוס לצה"ל ולשירות אזרחי או לאומי, מניעת נשירות תלמידים, קליטת תלמידי חינוך מיוחד ומידת הקרבה לתעודת בגרות מתוך התלמידים שאינם זכאים לתעודה מלאה. יודגש כי החישוב מתבצע בכל מגזר באופן פרטני ולא ביחס אחד לשני.
מדדי ההישגים הלימודיים שנבחנו הם אחוז הזכאות לבגרות, אחוז הצטיינות במבחני הבגרות, אחוז הזכאות לתעודה איכותית, אחוז התלמידים המרחיבים מקצוע מדעי בהיקף של 5 יחידות ואחוז התלמידים המרחיבים מקצוע הומניסטי ברמה של 5 יחידות.
שר החינוך נפתלי בנט התייחס לפרסום הרשימה ואמר כי "חוסנה של החברה הישראלית טמון באיכות מנהליה ומחנכיה. אני מברך את המנהלים ועובדי ההוראה שהצטיינו בטיפוח ובעיצוב הערכים של הדורות הבאים".