התמונה מתוך הספר
התמונה מתוך הספר|צילום:

ספר בכימיה מסביר לתלמידים - חתונה בין בני אותו המין לא יכולה להתקיים: תלמידת תיכון בכיתה י"א העלתה היום (חמישי) פוסט זועם לפייסבוק, לאחר שבמהלך שיעור כימיה נחשפה לדוגמה מקוממת. היא צילמה קטע מתוך ספר הכימיה שלה, שמסביר לתלמידים מתי יכול להיווצר קשר במולקולה ומתי לא - על ידי השוואה לחתונה כשרה למהדרין.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

הספר נותן דוגמאות שונות בהן יש גברים ונשים בקבוצה אחת: לפי הספר, כאשר יש גבר ואישה ניתן לקיים חתונה כשרה אך כאשר מדובר בגבר וגבר או אישה ואישה לא יכולה להתקיים חתונה. אמנם הדבר נכון היום לפי חוקי מדינת ישראל, אך קשה שלא לתהות על הדוגמא שנבחרה בספר לכימיה כדי להסביר לתלמידים מולקולות.

"אם הדיון בקטע האחרון בלבל אתכם, תוכלו להשתמש באנלוגיה הבאה: כאשר בחדר אחד יש 3 כלות (מימנים) וחתן (זוג אלקטרונים לא קושר) אחד - תיתכן רק חתונה יהודית כשרה למהדרין אחת", נכתב בספר. "כאשר יש בחדר שלושה חתנים (זוגות אלקטרונים לא קושרים) וכלה (מימן) אחת - תיתכן רק חתונה אחת. כאשר יש בחדר שתי כלות (מימנים) ושני חתנים (זוגות אלקטרונים לא קושרים), יעמידו בחדר הזה שתי חופות כשרות למהדרין, כפי שתראו באיור".

הפוסט של הצעירה
הפוסט של הצעירה|צילום:

התלמידה א' כתבה בפוסט: "המקצוע המוגבר שלי הוא כימיה ובאחד השיעורים נתקלתי בדבר הבא - רצו לתת דוגמה לאחד ההסברים בספר, והדוגמא הייתה לקוחה מהיהדות. וכשאני אומרת יהדות אני לא מתכוונת לצד היפה שלה, אלא לצד המכוער והגזעני שכולנו מכירים. הדוגמה באה להסביר מתי יכול להיווצר קשר במולקולה ומתי לא. ונחשו איך המחישו? על ידי חופות כשרות למהדרין. כשראיתי את ההסבר הזה בספר התעצבנתי וקצת השתוללתי ובמקום לקבל הסכמה מצד המורה שלי, שבמקרה דתייה, קיבלתי נזיפה".

מיקי גיצין, מנכ"ל עמותת ישראל חופשית שפרסמה את הפוסט המדובר בעמוד הפייסבוק שלה, אמר בתגובה: "דווקא מערכת החינוך, שאמורה לחנך את הדור הבא של האזרחים, נותנת יד בצורה מחפירה לאפליה ומספקת בסיס לפגיעה נגד קבוצות מסוימות בחברה. זה לא פחות ממרתיח לראות שמערכת החינוך מעצבת תפיסה לא רלוונטית של זוגיות ומשרישה את התפיסה כי חתונה 'כשרה למהדרין' היא רק בין גבר ואישה".

"חיוני כי אותם בני נוער ילמדו ויפנימו כי זוגיות וחתונה היא בין שני בגירים שאוהבים זה את זה ויכולה להיות בין זוג גברים, בין זוג נשים או בין גבר ואישה", הוסיף גיצין. "הניסיון של מערכת החינוך לעצב את התודעה של בני הנוער בדלת האחורית, מקוממת וחייבת להשתנות. משמח לראות שלמרות הניסיונות הללו יש גם בני נוער שאינם מוכנים לעבור על כך בשתיקה ומהווים דוגמה לכולנו. אני מקווה שצעקתם תגיע גם לשר בנט ולבכירי משרד החינוך".

ממשרד החוץ לא נמסרה תגובה לידיעה.