ג'ף הוא פרופסור לפיזיקה בטכניון, אולי חלומה של כל אם יהודייה. מה שפחות מובן מאליו הוא שג'ף יתקבל בזרועות פתוחות במשפחה מוסלמית, פתוחה ככל שתהיה. "התפלאתי שסבא שלי אמר 'למה לא, אם בן אדם טוב, מה קשור אם הוא ערבי או יהודי'", אמרה אשתו של ג'ף, ראדה, בריאיון לחדשות 2. "אם סבא שלי, בן 85, קיבל את זה, אז למה אנשים אחרים לא מקבלים את זה? מה כל כך מסובך?". לפני שנה התחתנו השניים בטקס צנוע בקפריסין בהשתתפות בני משפחה משני הצדדים. "האהבה תנצח", אמר ג'ף.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
אולם בחתונה אחרת שנערכה לפני כשנה, זו של לירון ואוסמה, השתתפו בעיקר בני משפחה מהצד שלו. הצד היהודי התקשה להכיל את סיפור האהבה של בני הזוג. ההיכרות בין השניים גובה מחיר משפחתי כבד עד היום: אביה של לירון מסרב להכיר בנישואי בתו ואת בעלה אוסמה הוא לא פגש מעולם. מנגד, הוריו של אוסמה מגדלים את הנכד, ומתייחסים ללירון כאל בת משפחה לכל דבר, הגם שלא התאסלמה.
בינתיים, פורצות המלחמות בזו אחר זו. במבצע "צוק איתן" טיפס מפלס האיבה בין יהודים וערבים לגבהים חדשים, ונדמה שהשד עוד לא חזר לבקבוק. "הייתי בסופר מרקט, הייתה אזעקה והתחילו לצעוק שם 'מוות לערבים'", שיחזר אוסמה, בעלה של לירון. "לא יכולתי להגיד משהו, כי אני יודע שהם לא התכוונו אליי ספציפית. אבל זה משהו שאתה לוקח עליך".
"חשוב לי שבתי תהיה בן אדם, חכמה ומאושרת"
הצצה לבתים של זוגות מעורבים מספקת גם כמה תובנות עלינו: מהפליאה שאין קפה שחור בבית ועד ההשתוממות מפסוקי הקוראן והמזוזה שדרים בכפיפה אחת בדירה קטנה בבת ים. "אומרים לי 'את ערבייה? את לא נראית'", הדגימה ראדה. "אז אני שואלת: 'איך ערבים נראים?'. אז מיד מתנצלים: 'לא, בלי לפגוע'. ישר ערבי זה משהו שלילי, משהו רע, וזה לגמרי לא נכון".
ואכן, גם המצלמה של חדשות 2 קלטה עוברת אורח שהתייחסה בבוטות לזוג הצעיר אוסמה ולירון: "זה לא מקובל אצלנו, זה מגעיל אותי", היא אמרה. "אני נגעלת מאנשים כאלו. תכבדו את עצמכם. עזוב, אני לא גזענית. אני לא שונאת אותם בכלל. אני מדברת על החיבור".
הבעיות שעלולות לצוץ במשפחות המעורבות הללו נוגעות אולי בעיקר לילדים שייאלצו לשאת משא מעט חריג לגילם. "רשמנו אותה בלי לאום", אמרה ראדה על בתה הפעוטה. "חשוב לי שהיא תהיה בן אדם, שתתייחס לאנשים בכבוד, שתהיה חכמה, בריאה ומאושרת. ומה שהיא תחליט - שתחליט".