כשליש מבני הנוער חווים קשיים ביצירת קשרים חברתיים וחשים בדידות - כך עולה מדוח עמותת עלם, שהוגש הבוקר (שני) לנשיא המדינה ראובן ריבלין. מהנתונים, שמתבססים על מידע שנאסף מיותר מ-21 אלף בני נוער להם סייעה העמותה במהלך 2017, עולה כי הבדידות היא קושי מרכזי בחייהם של צעירים. במהלך שנה שעברה חלה עלייה של 16% במספר הפונים לעמותה דרך Y elem, אתר האינטרנט שלה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לדף הפייסבוק שלנו
עוד עולה מהנתונים כי 844 מבני הנוער שפנו לעמותה פגעו בעצמם או ביצעו ניסיון אובדני במהלך 2017. בקרב בני נוער בקצה רצף הסיכון, הנתון מזנק לכ-31% שחוו ניסיונות אובדניים. "הקשיים הרבים שצעירים וצעירות חווים ביצירת קשרים חברתיים מהווה תופעה חוזרת, בכל הארץ ובטווח רחב של גילאים", הסבירה מנכ"לית העמותה ענבל דור קרבל.
"אחת מכל שש נערות חוותה פגיעה מינית ממושכת במשפחה או בסביבה הקרובה אליה", הבהירה נשיאת העמותה, נאוה רק. "מדובר בנתון קשה ומזעזע שאינו מדווח בדרך כלל, ולכן התופעה קשה מאוד לאיתור. חובתנו כחברה לטפל לא רק בנפגעי ונפגעות תקיפה מינית, אלא גם בפוגעים מינית ולהעלות לסדר היום את התרחבות התופעה", הוסיפה.
תופעה חדשה המדווחת בדוח היא שכירת מרחבים פרטיים בהם יכולים צעירים לערוך מסיבות ללא כל פיקוח - מסיבות שבהן נצרכות פעמים רבות כמויות גדולות של אלכוהול וסמים. בני נוער דיווחו כי הרעלות אלכוהול, תקיפות מיניות ואירועים אלימים נוספים מתרחשים באותן מסיבות.
"התופעה הינה גורם מגביר סיכון בשנים האחרונות", הסביר ראש תחום עבודת רחוב בעמותה רועי חומרי. "היעדר הפיקוח ההשגחה מוביל לכך שלצד הפגיעות המוכרות לנו, הנובעות מצריכה מוגברת של אלכוהול וסמים, יש גם עלייה בהיקף הפגיעות המיניות ובתחושת התשישות והבדידות".
בימים אלו עורכת העמותה קמפיין מימון המונים המוקדש להמשך קיומו של "בית אמיתי", הנותן מענה לנערות וצעירות שעברו פגיעה מינית. לתרומה לקמפיין, לחצו כאן.