משרד החינוך חשף היום (רביעי) את התוכנית החדשה לליווי תלמידים עם לקויות למידה והפרעת קשב וריכוז בחטיבות הביניים. על-פי התוכנית, שתוטמע בהדרגתיות החל משנת הלימודים הבאה (תשע"ח) ועלותה 75 מיליון שקלים, יינתן סיוע וליווי מקצועי לתלמידים החל מכיתה ז' שאותרו על-ידי בית הספר כמתקשים בלימודים. שר החינוך נפתלי בנט: "החיסכון למשפחות ינוע בין 3000-1000 שקלים לכל משפחה".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
פיילוט התוכנית יופעל ב-77 בתי ספר ב-15 רשויות מקומיות, ובמסגרתו יאותרו התלמידים המתקשים, ובכללם תלמידים עם חשד ללקות למידה והפרעת קשב וריכוז, הלומדים בכיתה ז'. התוכנית נועדה לחסוך להורים אלפי שקלים, שכן כיום הם מוציאים עבור אבחונים לילדיהם סכומים שמגיעים עד לכדי 4000 שקלים.
על-פי התכנית החדשה, תהליך איתור התלמידים יסתמך על מספר מדדים: תעודות התלמיד משנות לימוד קודמות, חוות דעת של מורים מבית הספר האחרון, מידע שיימסר על ידי ההורים וכן על מבחני מיפוי שכבתיים שיבוצעו לשם איתור התלמידים המתקשים. לאחר סיום מיפוי הנתונים, יגבש בית הספר תכנית סיוע אישית לכל תלמיד, הכוללת ליווי של צוות מקצועי, בהם מתל"ים (מעריכי תפקודי למידה) ומורי בית הספר.
אם אחרי שלוש שנים במהלכם ילווה התלמיד על-ידי אנשי המקצוע יימצא שהוא לא צמצם את הפערים הלימודיים מאז כיתה ז', הוא יועבר לאבחון בשירות הפסיכולוגי-חינוכי ברשות המקומית בה הוא מתגורר. מימון האבחון יהיה על ידי משרד החינוך על פי מדרוג סוציואקונומי.
לקראת הכרזת התכנית מחר, אמר שר החינוך בנט כי "מדובר בבשורה כלכלית להורים, ובשורה גדולה לתלמידים שזקוקים לסיוע ויקבלו מעתה ליווי מקצועי צמוד. זו בשורה דרמטית. אנו פועלים לצמצם פערים ולהקל על ההורים, והנה דוגמה נוספת מובהקת לכך".