פרסום ראשון: בקרוב יצטרכו המורים לעבור מבחני אישיות כחלק מתנאי הסף לעבודה במקצוע. פיילוט חדש של משרד החינוך יבחן בשנה הבאה 1,500 סטודנטים שירצו ללמוד הוראה במבחנים אלו בחמש מכללות ברחבי הארץ.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
גורמי חינוך שתמכו במהלך בשנים האחרונות הבהירו שמורים צריכים להגיע לתפקיד מתוך תחושת שליחות, ולהיות בעלי תכונות מסוימות - ולא להתבסס רק על ציונים.
ההחלטה לקיים את מבחני האישיות נובעת מהעובדה שהמכללות לחינוך מוטרדות מכך שסטודנטים רבים בוחרים במקצוע ההוראה רק בשל הנוחות בשעות העבודה. לכן הן מעוניינות לבצע סינון קפדני בבחירת הסטודנטים.
ח"כ יפעת שאשא-ביטון (כולנו), אמרה הערב כי היא "מברכת על החלטת משרד החינוך לצאת בשנה הבאה עם פיילוט של מבחני אישיות למורים וכפי שכבר טענתי בעבר, זהו תהליך אותו צריכים לעבור כל מי שמבקשים להיות מורים במדינת ישראל, כבר בתהליך הכשרתם.
"כדי להיות מורה טוב, לא מספיק להיות בעל ציונים גבוהים ותנאי סף בפסיכומטרי ובגרות. אנו מפקידים בידי המורים את היקר לנו מכל, את דור העתיד שלנו. לכן, לתפיסתי יש לבחון את התאמת המועמד להוראה גם בהיבט האישיותי ולהוסיף לתהליך המיון והסינון מבחן אישיות לכל מועמד. מעבר לדאגה שבכך לילדינו, מבחני אישיות יעצימו את יוקרת המקצוע, יתרמו לתהליך מיון איכותי יותר ויגדילו את הסיכוי לקבלת מועמדים מתאימים המסוגלים להתמודד עם האתגרים המגולמים במקצועות החינוך וההוראה והעבודה עם ילדים".