פניות רבות לסיוע לנזקקים: בשבוע שעבר שודרה במהדורה המרכזית כתבה המציגה את סיפורם של נזקקים שלא יחגגו את ליל הסדר בשל מצוקה כלכלית קשה. בעקבות השידור, מאות אנשים פנו אל חדשות 2 ואל האנשים שהופיעו בה, והכתבה שזכתה לאלפי שיתופים ברשתות החברתיות עוררה גל של עזרה הדדית.
"הטלפון לא מפסיק לצלצל כבר שבוע, כל פעם מתקשרים עוד אנשים טובים שרוצים לעזור", מספרת רויטל בת ה-69 מצפת שנחשפה בכתבה. לדבריה, מאז השידור מגיעים בכל יום לביתה חבילות ואנשים מכל הארץ שרוצים לסייע ולעזור.
רויטל ממשיכה ומספרת כי בכל יום מישהו אחר מפקיד לה כסף בחשבון הבנק, עד שהיא כבר הפסיקה לעקוב אחריו. "מחר אני נוסעת למלון בצפת בו אתארח שלושה ימים עד לצאת החג", היא מוסיפה. "אני לא יודעת מי שילם על השהות שלי - רק שמישהו התקשר אליהם ומסר את פרטי החשבון שלו וביקש שיארחו אותי".
רויטל מספרת כי שלל הדוגמאות להתגייסות הרחבה למענה לא הפסיקו להפתיע אותה. "עורך דין מתל אביב שלח אליי מחשב נייד ו-6,000 שקלים במזומן כדי שאוכל להתחבר לאינטרנט - בחיים לא היה לי מחשב", היא מתארת בהתרגשות. "משפחה מכרמיאל הגיעה עם ארגז מלא באוכל ואנשים אחרים שולחים לי בגדים יפים. אין לי מילים לתאר את העזרה והנתינה".
מתגייסים למען דב
דב טשרנוק, בן 85 מירושלים, גר בקומה רביעית ונעזר בכיסא גלגלים. לטענתו, כבר כמעט שנה לא יצא מהבית. גם הוא מתקשה לשרוד. יוסי דוידוב מירושלים צפה בכתבה ומיהר לשתף אותה בעמוד הפייסבוק שלו. "בתוך דקות הצטברו אצלי עשרות פניות", סיפר. "התארגנו וכבר למחרת הבאנו מוצרי מזון בעלות של 1,000 שקלים לדב אותו ראינו בכתבה".
דוידוב מספר כי בכסף הרב שגייסו הם יסייעו לעוד 20 משפחות שיקבלו תווי שי בשווי כולל של יותר מ-8,000 שקלים. "המכנה המשותף הוא שכולנו לא מכירים את דב, רק מהכתבה, אבל זה בדיוק היחודיות שלנו כעם", אומר דוידוב. "אנחנו יכולים במשך שלושה חודשי בחירות להתכתש בצורה מפחידה, אבל ברגע האמת, בדברים החשובים - להתאחד ולתת כתף״.
על פי נתוני המוסד לביטוח לאומי, אחת מכל חמש משפחות של קשישים בישראל סובלת מחרפת העוני. נתון לא מפתיע לנוכח העובדה כי סכום קצבת הזקנה עומד על 1,500 שקלים בלבד. במצב הכלכלי כיום, גם ילדיהם של הקשישים אינם יכולים לתמוך בהם, כך שעיקר הנטל נשען על גורמי הרווחה.
מי שרוצה להמשיך ולסייע למשפחות נזקקות רבות נוספות יכול לפנות לאנשי הקרן לידידות בעמוד הפייסבוק, במייל keydidut@ifcj.org.il או במספר הטלפון 02-6461400.