פערים מדאיגים בשכר ובייצוג קבוצות מיעוט במשק: נציבות שוויון ההזדמנויות במשרד העבודה והרווחה פרסמה היום (שני) את מדד הגיוון השנתי, המציג ניתוח מקיף של ייצוג ופערי שכר בשוק התעסוקה הישראלי. הדוח מציג תמונה עגומה ולפיה נשים בישראל מרוויחות 40%-50% פחות מהשכר הממוצע לגברים במשק.
למדד הגיוון המלא לשנת 2018 לחצו כאן
המדד, המתפרסם זו השנה השלישית, בחן את התעסוקה של קבוצות מיעוט באוכלוסייה: נשים, ערבים, יוצאי אתיופיה, חרדים ובני 45 ומעלה, ולראשונה כלל גם פילוח מגדרי בתוך הקבוצות שנבחנו.
הדוח נערך בשיתוף הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ופרופ' אלכסנדרה קלב מאוניברסיטת תל אביב. בדוח נבחנו 20 ענפי כלכלה מרכזיים במגזר הפרטי, שבהם מועסקים יותר ממיליון עובדים, המהווים 40% מכלל המועסקים בישראל.
הדוח מציג נתונים מדאיגים לגבי נשים וקבוצות המיעוט בישראל בנוגע לייצוג ולשכר בשוק העבודה. מהמדד עולה כי השכלה לא תמיד מצמצמת פערים, אלא לפעמים להיפך.
כך למשל, נשים, יוצאי אתיופיה וערבים שרכשו השכלה גבוהה סובלים יותר מחסמי כניסה לשוק התעסוקה מאשר מקביליהם ללא תואר אקדמי. כמו כן, חברי קבוצות המיעוט שרכשו השכלה, ובייחוד נשים, חווים פערי שכר גבוהים יותר מאלו שלא רכשו השכלה אקדמית.
"מציאות שלא ניתן להשלים איתה"
עוד עולה מהמדד כי נשים יוצאות אתיופיה ונשים ערביות מרוויחות פחות מ-50% מהשכר הממוצע במשק. כמו כן, נשים ללא השכלה אקדמית בגיל 45 ומעלה מרוויחות 48% משכר הגברים ללא השכלה אקדמית. נשים משכילות, מתחת לגיל 30, מרוויחות בין 20% ל-40% פחות משכר הגברים בעלי תואר אקדמי זהה.
אחת הסיבות לפער היא שנשים ללא תואר אקדמי נכנסות מאוחר יותר לשוק העבודה ולא צוברות מספיק ותק וניסיון, בין היתר בגלל היריון וגידול ילדים. משכך, מתברר כי נשים עדיין רחוקות משוויון ומרוויחות 59% משכר הגברים באופן כללי.
מדד הגיוון יוגש היום לנשיא המדינה ראובן ריבלין באירוע במשכן הנשיא, על ידי שר העבודה והרווחה חיים כץ, שר האוצר משה כחלון, נציבת שוויון ההזדמנויות בתעסוקה עו"ד מרים כבהא ומנכ"ל משרד העבודה והרווחה ד"ר אביגדור קפלן.
"לצד ההצלחות, עומדת בפנינו עוד מלאכה רבה בכל הנוגע לפערים האדירים בשכר ובאפשרויות התעסוקה של החברה הערבית, של המגזר החרדי ושל ישראלים יוצאי אתיופיה", אמר הנשיא ריבלין. "הפערים האלה חמורים וחריפים שבעתיים, כאשר מדובר באישה מאחת הקבוצות האלה. זוהי מציאות שאנחנו לא יכולים להשלים איתה - ואנחנו לא משלימים איתה".
נציבת שיוויון ההזדמנויות בתעסוקה, עו"ד מרים כבהא אמרה כי "הנתונים שעולים מצביעים באופן ברור על הצורך במאמץ משותף של הממשלה והמגזר הפרטי. זהו אינטרס לאומי לצמצם את הפער".
עוד הוסיפה כבהא: "כלל המעסיקים בישראל צריכים להסתכל היום במראה ולשאול את עצמם האם מקום העבודה מגוון, האם הם מדירים עובדים מקבוצות מיעוט. גיוון ההון האנושי בשוק העבודה לא מהווה רק תפיסה חברתית צודקת, אלא גם תורם רבות למקצועיות וליעילות של מקום העבודה".