על פי ההסכם עם ארגון המורים עליו הוכרז בחודש שעבר, כל עובדי ההוראה במשרה מלאה היו אמורים לקבל כבר היום (שני) מענק חד-פעמי בסך 1,000 שקלים - כחלק מההבנות שהובילו לסיום השביתות בתיכונים. אך לחדשות 2 נודע כי השלטון המקומי מעכב את יישום ההסכם ולא מוכן לחתום על אישורו - וכתוצאה מכך, המענק לא שולם היום למורים והעימות בין משרד החינוך לבין ארגון המורים נמשך. גם יישום ההסכם כולו, שאמור להעלות את שכר המורים מתחילת חודש ספטמבר 2018, עוד לא אושר רשמית - בגלל ויכוח על מיליון שקלים.
לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
על פי ההסכם, ישולם מענק חד-פעמי בסך 1,000 שקלים לכלל עובדי ההוראה במשרה מלאה שהועסקו מ-1 בספטמבר 2017 עד 1 בדצמבר 2017 - אך לטענת אנשי ארגון המורים, יו"ר מרכז השלטון המקומי חיים ביבס מתנה את חתימתו על ההסכם.
בשלטון המקומי דורשים העברת כספים לפתיחת כיתות מב"ר (מסלול בגרות רגיל) גם לעשירונים העליונים - תקציב שהיום מקבלים רק אשכולות 1-6. מדובר בהוספה של 150 כיתות מב"ר - כיתות קטנות יותר מהרגיל - ולפי הערכת רן ארז, יו"ר ארגון המורים, מדובר בתוספת של כ-5,000 שקלים לכל כיתה ועלות של כמיליון שקלים לשנה לכל הכיתות יחד.
ההסכם מתעכב בגלל חתימה חסרה
לחדשות 2 נודע כי זהו תנאי שהציב ביבס כבר בתחילת הדיונים: ככל הנראה הצדדים האחרים בדיונים - בהם משרדי האוצר והחינוך - חשבו שהדרישה הזו לא תמנע מההסכם לצאת לפועל, אך ביבס מתעקש שהוא אינו חותמת גומי ולכן הוא לא יכול לחתום על ההסכם בשלב זה. מנכ"ל משרד החינוך שמואל אבואב חשב שיצליח לגייס את רן ארז ללחוץ על ביבס, אך ארגון המורים ומרכז השלטון המקומי תומכים יחד בהוספת כיתות המב"ר ודורשים ממשרד החינוך להיענות לדרישה. בשל דרישת השלטון המקומי, ההסכם של ארגון המורים עוד לא נחתם והתוספת לשכר מתעכבת.
ממרכז השלטון המקומי נמסר בתגובה: "מתחילתו של המשא ומתן מרכז השלטון המקומי הציב את דרישותיו על השולחן למען שיפור מערכות החינוך בישראל בקביעת סל חינוך בסיסי לכל תלמיד, ותקצוב כיתות מב"ר לתלמידים הזקוקים לכך בכלל הרשויות המקומיות כפי המתחייב בחוק חינוך חובה. לצערנו משרד החינוך בחר עד עתה להתעלם מדרישותינו אלו למרות חשיבותן הרבה. השלטון המקומי הוא האחראי בפועל על תלמידי ישראל ואינו חותמת גומי להסכם כזה או אחר. אנו מודים לארגון המורים והעומד בראשו רן ארז, על תמיכתו הבלתי מסוייגת בקידום נושאים אלו ומקווים שמשרד החינוך ישכל ויבין שמדובר במטרות חשובות וחיוניות וכי ישומן אפשרי ובר ביצוע".
יו"ר ארגון המורים רן ארז אמר כי "במהלך המו"מ של ארגון המורים עם משרד האוצר והחינוך נהגנו כמבוגר אחראי כדי לא לפגוע במערכת החינוך על תלמידיה ועל מוריה. אנו מצפים מהשלטון המקומי המעסיק את מרבית המורים בישראל שינהגו כמבוגר אחראי ולא ימנעו מהמורים המלמדים את ילדיהם את תוספת השכר בשל אי חתימה על הסכם העבודה. אין אנו אומרים שאין הגיון בדרישות של השלטון המקומי, אך לצורך זה עליהם להיכנס להידברות עם משרד החינוך כפי שהצענו ולא להעניש את המורים שהם לא צד לתביעות מרכז השלטון המקומי".
הסכם השכר החדש אמור לתת מענה לכלל עובדי ההוראה, בדגש מיוחד על מורים צעירים בתחילת דרכם, מנהלים, יועצות חינוכיות ובעלי תפקידים נוספים בבתי הספר. ההבנות הגיעו לאחר משא ומתן מתמשך בהובלתם של הממונה על השכר והסכמי עבודה במשרד האוצר, ערן יעקב, ושל מנכ"ל משרד החינוך שמואל אבואב, יחד עם שר האוצר משה כחלון.
במסגרת ההסכם הקיבוצי החדש שנקבע לעובדי ההוראה בחטיבות העליונות, השכר למורה בוותק 1 יגדל בשיעור של כ-19%, החל מ-1 בספטמבר 2018. במקביל, הקידום בוותק לשנים 2 עד 7 יעמוד על 2% לשנה. עוד נקבע כי כל עובדי ההוראה שעליהם יחול ההסכם החדש יזכו לתוספת של עד 480 שקלים שתינתן בהדרגה על פני 4 שנים. עוד נקבע כי ההסכם החדש יהיה בתוקף עד פברואר 2022.
ההסכם קובע גם כי יוענק תשלום גמול בשיעור של 6% מהשכר המשולב למספר בעלי תפקידים, עליהם יוסכם בהמשך בין הצדדים. כמו כן, גמול הייעוץ יוגדל בשיעור של 3%, בשתי פעימות: 2% החל מיום 1.1.2020 ו-1% החל מיום 1.1.2021.
בנוסף, יוקצה תקציב להגדלת שכר המנהלים, באופן שיסוכם בהמשך בין הצדדים. על פי ההסכם, בשנת הלימודים הבאה (תשע"ט) יוקצה סכום של 10 מיליון שקלים. החל משנת הלימודים שלאחריה (תש"פ) ואילך, התקציב יגדל ויעמוד על סכום של 20 מיליון שקלים בכל שנת לימודים.