"ארבעה ילדים תפסו אותו ובעטו בו", סיפרה לנו אמא לילד מכיתה א'. "עשו בו מעין התפוז המכני. אתה שולח ילדים בבוקר, והם מפחדים". מקרי האלימות במערכת החינוכית, גם פיזית וגם מילולית, הן אחת מהבעיות שמטרידות מאוד את ההורים ואת המורים.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"הם הקיפו אותו במעגל, דרכו על האופניים שלו ואמרו לו 'עוף, גיי, מה אתה עושה פה?'", סיפר אבא לילד בכיתה ו'. "כשהוא היה עובר על ידם הם אמרו לו – 'איזה סירחון'". אמא לילד בכיתה ו' סיפרה כי "פעם אחת הוא חזר עם פנס בעין. והבן שלי, הוא לוקח הכל ללב והוא לא מדבר. הוא לא אומר מה מפריע לו". אמא לילדה בכיתה ז' סיפרה על עלבון כואב במיוחד: "ילדה מהכיתה של הבת שלי כתבה לה מכתב מרושע. היא כתבה שעדיף שתתאבד".
שהיוקרה לא תיסדק
לא מדובר בבית ספר מסוים, בשכונה מסוימת, בעיר מסוימת - אלה הורים מכל רחבי הארץ. האלימות בבתי הספר, וסליחה על הקלישאה, היא מכת מדינה. אבל באלימות אפשר לטפל, זה לא שאין תקווה - הייאוש הוא שלא תמיד רוצים לטפל.
ראש העיר הרי לפני שנת בחירות, אז הוא לא רוצה שייראה שבתי הספר תחת הנהגתו אלימים; המנהלת רוצה שבית הספר שלה ייחשב להכי טוב בעיר, אז היא מטאטאת מקרים מתחת לשטיח - העיקר שהיוקרה לא תיסדק.
אבל ילדים לא יכולים ללמוד באווירה של פחד. מנכ"ל משרד החינוך שמואל אבואב קורא למורים לא לשתוק יותר: אם יש אלימות לבוא ולספר. אבל במציאות, מחרישים. ותאמין לי שר החינוך נפתלי בנט – זה הנושא שהכי מטריד את ההורים.
"מכת הכיתה" - פרויקט מיוחד על האלימות במערכת החינוך, מהערב במהדורה המרכזית.